Athén környékét teljesen lezárják

2021.02.09. 21:58

 Az utóbbi hetekben megszaporodott koronavírusos megbetegedések miatt Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök kedden elrendelte

Athén térségének teljes karantén alá helyezését.

A korlátozások értelmében bezárják a nem létszükségleti cikkeket árusító boltokat és az iskolákat február 11-től a hónap végéig – mondta Micotákisz lakossági felhívásában. Hozzátette, hogy a diákok ismét távoktatásra fognak átállni.

Görögország a múlt hét végén szigorításokat fogadott el a koronavírus-járvány terjedésének feltartóztatására, Athénban és Szalonikiben három órával meghosszabbították a hétvégére vonatkozó kijárási tilalmat. Az új szabályok értelmében szombaton és vasárnap este hat órától reggel ötig az emberek csak különösen indokolt esetben hagyhatják el lakhelyüket – adta hírül az MTI.

A görög kormány három hete óvatosan lazított a járványügyi korlátozásokon, ennek nyomán azonban egyenletesen emelkedni kezdett a fertőzöttek száma.

A 11 millió lakosú Görögországban a járvány kitörése óta 166 067 koronavírussal fertőzött személyt mutattak ki, akik közül 6017-en hunytak el a kórban.  • Hírek
  • Csok