Ukrajnában már 24 ezren haltak bele a járványba

2021.02.11. 13:45

Ukrajnában tovább gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése, csütörtökre több mint ötezer, az előző napinál mintegy másfél ezerrel több új beteget jegyeztek fel, a járvány kezdete óta elhunytak száma pedig mostanra meghaladta a 24 ezret.

A legtöbb új beteget, 482-t az elmúlt napokhoz hasonlóan megint a nyugati országrészben lévő Ivano-Frankivszk megyében jegyezték fel. Az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban Vitalij Klicsko polgármester tájékoztatása szerint 335 új esettel az eddig azonosított fertőzöttek száma meghaladta a 131 ezret, az elhunytaké 11-gyel 2484-re nőtt.

Viktor Ljasko országos tiszti főorvos, az egészségügyi miniszter helyettese a Facebookon bejelentette: a kijevi központú Farmasoft ukrán vállalatot választotta ki a tárca arra, hogy a rendkívül alacsony hőmérsékletigényű Pfizer–BioNTech koronavírus elleni vakcina tárolását, illetve szállítását az országon belül ellássa. A megbízást a cég nyílt tenderen nyerte el.

A korábbi közlések alapján napokon belül várható az első szállítmány, 117 ezer dózis oltóanyag érkezése a Pfizertől. Ez lesz az első része annak mennyiségnek, amelyhez Ukrajna a Covax nemzetközi kezdeményezésen keresztül jut. Kijev a Covaxon keresztül 16 millió dózis vakcina érkezésére számít.  • Hírek
  • Lakáshitel