18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Tizennyolc zsák, tele emberi testrészekkel

2021.02.12. 18:56

Tizennyolc darab emberi testrészekkel teli műanyag zsákot talált Mexikó nyugati részén, Guadalajara városának egyik peremkerületében a rendőrség – tájékoztatott róla a helyi ügyészség az MTI szerint.

A híradásból kiderül, hogy a város rendőrei elsőként egy végtagra figyeltek fel egy autópálya-felüljáró mellett, majd azt megközelítve találták meg a zsákokat. Azt még nem sikerült kideríteni, hogy összesen hány ember végtagjai kerültek elő, csak az biztos, hogy előbb meggyilkolták őket, és utána daraboltak fel a testeket.

Az eset nem ritkaság Mexikóban, ahol novemberben szintén Guadalajara közelében – El Salto városában száztizenhárom holttestet rejtő tömegsírra bukkantak. A közép-amerikai országban 

tavaly egész évben összesen száznyolcvankilenc holttestet találtak a város területén.

Az ügyészség és a rendőrség úgy gondolja, hogy a most talált emberi maradványok is Mexikó egyik legnagyobb hatalmú bűnszövetkezetéhez, a Jalisco Új Generáció Kartellhez köthetőek.

A közép-amerikai országban 2006-ban kezdődött háború a drogkartellek között, és azóta több mint nyolcvanezer ember tűnt el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport