A biztosítási csalások terjedése is járványhatás Szlovákiában

2021.02.12. 17:21

Az Allianz – Szlovák Biztosító szerint tavaly csaknem az ötödével nőtt a biztosítási csalások összege. Jaroslava Zemanová, a legnagyobb szlovákiai biztosítótársaság ellenőrzési osztályának a vezetője a felvidéki Új Szónak azt mondta: ellenőreik tavaly 2764 csalást tártak fel, 15 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

A csalások összege elérte a 8,5 millió eurót, ami 20 százalékkal több a 2019-ben mértnél.

Szerinte a növekedés a koronavírus-járvány számlájára írható, sok család ugyanis így próbálta meg pótolni a járvány okozta bevételkiesését.

Kapcsolódó

Biztosítási csalás miatt lefűrészelte a kezét egy szlovén nő

A tervbe beavatott rokonok bevitték a kórházba, de a keze nélkül, hogy biztos maradandó legyen a sérülés. Börtönt kaphatnak.

Az élet- és baleset-biztosítással kapcsolatos csalások összege 104 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, a biztosító kimutatása szerint.

Vojtech Kosík, az Allianz speciális tevékenységekre szakosodott csoportjának a vezetője jelezte: az egyik ügyfelük egy tehergépkocsiról esett le, megsebesítve a lábát. A négy hónapos betegszabadság után 1600 euróra tartott igényt. Ehhez azonban olvashatatlan dátumokat tartalmazó igazolásokat nyújtott be. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a biztosítást két nappal a balesetét követően kötötte meg velük.  • Hírek
  • Lakáshitel