Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Tigriseket ölt a koronavírus

2021.02.13. 17:46 Módosítva: 2021.02.13. 17:47

Vélhetően Covid–19-betegségben pusztult el két 11 hetes fehértigris-kölyök a pakisztáni Lahór állatkertjében, közölték az intézmény vezetői. Az állatok boncolása során kiderült, hogy a kölykök súlyos fertőzésben szenvedtek, tüdejük és légcsövük szokatlan mértékben károsodott. A patológusok arra jutottak, hogy az állatok a koronavírus áldozatai.

A tigriskölykökön nem végeztek PCR-tesztet, ám az állatkert munkatársaitól mintát vettek, és közülük hatnak, a tigrisek gondozójának is pozitív lett a tesztje.

Kapcsolódó

Újabb kínai vakcina hódít

Mexikó után Pakisztán a második ország, ahol a CanSinoBio vakcinája mostantól felhasználható.

A pakisztáni állatkertek hírhedtek a rossz körülményekről, az iszlámábádi állatkertet nemrég be is zárták, mivel nemzetközi botrányt okozott az állatok tömeges pusztulása, írta az MTI a Reuters nyomán. Állatvédők szerint a fehértigris-kölykök halálát hanyagság idézhette elő. Egy pakisztáni hírportál úgy értesült, hogy tesztelték az állatkert többi lakóját is, de nem találtak más fertőzött állatot.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek