Közel egymillió ember maradt áram nélkül a földrengés miatt Japánban

2021.02.14. 06:57

Eddig legkevesebb 96 sérültről tudni a szombati japán földrengés után Fukusima és Mijagi prefektúrákban, valamint a Tokiót is magában foglaló Kantó régióban – derült ki az NHK japán közszolgálati televízió helyi idő szerint vasárnap kora reggeli adásából. Az Index korábban beszámolt róla, hogy Japánban 7,1 erősségű földrengés volt.

Mintegy kilencszázötvenezer háztartásban szűnt meg ideiglenesen az áramszolgáltatás.

A rengés fészke Nami városától hetvennégy kilométerre, ötvennyolc kilométeres mélységben volt. A japán meteorológiai intézet mintegy hatvan kilométeres mélységben észlelte a rengés központját. Szökőárriadót nem rendeltek el, de a japán kormány munkacsoportot hozott létre az esetleges következmények kezelésére. 

Fukusimáról a legtöbbeknek a tíz éve, 2011-ben pusztító, 9-es erősségű földrengés jut eszébe, akkor a rengést követő szökőárban csaknem húszezer ember vesztette életét, majd okozta a világ egyik legsúlyosabb nukleáris katasztrófáját a fukusimai Daicsi atomerőműben.

A Kyodo japán hírügynökség a szombati földrengés után 

az erőművet működtető Tokyo Electric Power cégre hivatkozva arról számolt be, hogy az azóta leállított fukusimai erőműben semmilyen rendellenességet nem észleltek. 

Kapcsolódó

Hatalmas földrengés rázta meg Fukusimát

Az epicentrum abban a térségben volt, ahol a 10 évvel ezelőtti atomkatasztrófát okozó földmozgásé.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport