Nagyon hatékony a Pfizer vakcina az izraeli kutatók szerint

2021.02.15. 14:58

Rendkívül hatékonynak találta a Pfizer–BioNTech oltóanyagát a koronavírus ellen egy izraeli vizsgálat. Az ország legnagyobb egészségügyi szolgáltatójának a jelentése szerint azokat figyelték meg, akik mindkét Pfizer-dózist megkapták. Körükben 94 százalékkal csökkent azok száma, akik koronavírus-fertőzés tünetét produkálták – számolt be a távirati iroda a Reuters alapján.

Kapcsolódó

Izrael enyhít a korlátozásokon

A járványügyi adatok továbbra sem kedvezők a közel-keleti országban.

Az izraeli járványadatokból kitűnik, hogy számottevően csökkent azon 55 év felettieknek a száma, akik koronavírus-fertőzés miatt kórházba kerültek vagy súlyos tüneteket szenvedtek el.

A közel-keleti országban a hatvan év feletti korcsoporttal kezdték meg az oltókampányt. A koronavírus miatt kórházi ápolásra szorulók vagy súlyosan megbetegedők aránya viszont továbbra is emelkedik a fiatalabb korosztályokon belül, akiket később kezdtek el beoltani.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás