Elfogtak több mint harminc feltételezett maffiózót Olaszországban

2021.02.16. 15:05

Harminchárom feltételezett maffiózót vettek őrizetbe Olaszországban a nemzetközi kábítószerkereskedelemmel összefüggésben – írta az MTI, hogy mit közölt az olasz rendőrség kedden. A gyanúsítottakat Rómában, illetve Calabria, Veneto és Toscana régiókban fogták el. Feltételezések szerint mindannyian a dél-olasz 'ndrangheta bűnszervezet tagjai.

A hatóságok gyanúja szerint az érintettek a nemzetközi kábítószerkereskedelemben vettek részt, emellett maffia módszereket alkalmazva zsaroltak embereket. Ezen kívül illegális fegyvertartással is vádolják őket.  A nyomozók vizsgálataik során megállapították, hogy a gyanúsítottak kapcsolatban álltak egy a 'ndranghetához tartozó szervezettel Dél-Amerikában, aminek élén a maffia belső körének egyik kulcsfigurája állt.

Olaszország legbrutálisabbnak és legbefolyásosabbnak tartott maffiája a többi között kokain-kereskedelemből jut bevételekhez.

Időközben a calabriai Lamezia Termében a bűnszervezet több mint háromszáz tagja ellen folyik per, melyben a világ legerősebbnek tartott maffiája által elkövetett bűncselekményeket, valamint politikai és üzleti kapcsolatrendszerét akarják feltárni.  • Tippek
  • Lakáshitel