Erik, Alexandra
EUR 382,31 Ft
USD 362,93 Ft
9 °C
23 °C

A japán kormánypárt szívesen lát több nőt az ülésein, csak maradjanak csendben

2021.02.17. 12:51

Nem sokkal azután, hogy szexista beszólás miatt – amely szerint „a nők túl sokat beszélnek a megbeszéléseken – lemondott a tokiói olimpiai játékok szervezezőbizottságának az elnöke, a japán kormánypárt, a Liberális Demokrata Párt is kivette a magáét szexista megjegyzésekből.

A kormánypárt azzal a javaslattal keltett felháborodást, amely szerint mostantól öt képviselőnő is részt vehet a párt  fontosabb ülésein, de csak megfigyelőként. Nikaj Tosihiro pártfőtitkár azzal érvelt a döntés mellett, hogy meghallotta a férfidominanciát érő bírálatokat, de a pártvezetés tagjait választották a tisztségükre, szóval ennél többet nem tehet. A képviselőnők egyébként meg sem szólalhatnak meg az üléseken, de a véleményüket külön benyújthatják a párttitkárságon – írja a Reuters.

Ami a nők gazdasági és politikai szerepvállalását illeti, Japán a 121. a Világgazdasági Fórum 153 országot vizsgáló egyenjogúsági listáján. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek