Újabb Facebook-malőr, ment a sokmilliós bírság

2021.02.17. 17:29

Az olasz versenyhatóság hétmillió eurós pénzbüntetésre ítélte a Facebookot a felhasználók adatainak kezeléséről szóló elégtelen tájékoztatás miatt. A közösségi oldal nem tájékoztatta kellő mértékben a szolgáltatására regisztrálókat adataik felhasználásának módjáról.

A közösségi hálózat nem hajtotta végre az olasz versenyhatóság 2018-ban bevezetett intézkedéseit sem, írta a távirati iroda. A felhasználók az elégtelen információ miatt nem tudták megkülönböztetni, hogy mely adataikat használják fel célzott hirdetésekhez és melyeket ahhoz, hogy például könnyebben találjanak meg más felhasználókat, írta az MTI.

Kapcsolódó

Leállhat a Facebook?

Az ír legfelsőbb bíróság szerint a felhasználók adatainak kezelésére vonatkozó szabályok nem nyújtanak elegendő védelmet az Egyesült Államokban.

A Facebook egy meg nem nevezett szóvivője a dpa német hírügynökségnek elmondta: azért nem hajtották végre a 2018-as intézkedéseket, mert jelenleg is folyamatban van egy ellenük benyújtott felülvizsgálati kérelem tárgyalása.

Hozzáfűzte: a közösségi hálózat ezenkívül megváltoztatta a felhasználási feltételeit, hogy tisztázza, miként használják fel az adatokat.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM