Négy és fél évet kapott a két rendőr halálát okozó ittas sofőr

2021.02.18. 18:11

Jogerősen négy és fél év börtönbüntetésre ítélték azt a sofőrt, aki ittasan két rendőr halálát okozta 2015-ben. A Fővárosi Törvényszék szerint a vádlott 2015. február 7-én éjszaka, derült időben, aszfalt burkolatú úton, ittas állapotban, érvényes vezetői engedély nélkül vezetett az Üllői úton, majd a Mikszáth Kálmán utca kereszteződésénél balra kívánt kanyarodni. Szemből érkezett a kereszteződésbe egy rendőrautó közel 140 kilométeres óránkénti sebességgel.

A vádlott a kanyar ívét levágva szabálytalanul balra kanyarodott, és ekkor összeütközött a rendőrautóval, ami továbbsodródva egy szemből érkező személygépjárműnek ütközött. A balesetet okozó férfi segítségnyújtás nélkül továbbhaladt. A rendőrautó sofőrje és utasa a helyszínen életét vesztette, a harmadik gépjármű sofőrje és utasa nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az első fokon eljáró Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés és négy rendbeli, a veszélyhelyzetet előidéző általi segítségnyújtás elmulasztása miatt három év nyolc hónap börtönbüntetésre, hét év közúti járművezetéstől eltiltásra, valamint négy év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat. Az ítélettel szemben mind az ügyészség, mind a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

Másodfokon a férfit jogerősen négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélték, továbbá eltiltották hét évre a közúti járművezetéstől és négy évre a közügyektől. Az ítélet jogerős.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport