18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Bezárta családját a pincébe, hogy távol tartsa a gonosz szellemeket

2021.02.19. 10:08

Mentális állapotára hivatkozva a holland ügyészség ejtené a vádakat az ellen a férfi ellen, akit 2019 októberében vettek őrizetbe, amiért hat gyerekét egy eldugott farmtelep pincéjében, a külvilágtól elzárva tartotta – közölte a Dutchnews.

A Gerrit Jan van D. néven ismert 68 éves vádlott a négy lányát és a két fiát kilenc éven át tartotta a világtól elzárva, annak címén, hogy távol akarja tartani őket a rossz szellemektől. A gyerekek a világvégét várták a pincében. Egy korábbi, 2020 januárjában tartott bírósági meghallgatáson az ügyészség azzal is vádolta a holland férfit, hogy kínozta gyerekeit, továbbá többször megerőszakolta egyik lányát és fiát, amikor 12-15 évesek voltak.

A családot 2019 októberében akkor találták meg, amikor a legidősebb fiú megszökött, és megjelent egy közeli fogadóban segítséget kérve. Az esettel kapcsolatban a farmtelep osztrák tulajdonosát is őrizetbe vették.

Az ügyészség azért ejtené a vádakat, mert évekkel az eset nyilvánosságra jutása előtt a férfi súlyos agyvérzést kapott, ezért mentális állapota nem teszi lehetővé számára az ellene folyó bírósági eljárás megértését.

Az apa négy idősebb gyerekének nyilatkozatát csütörtökön olvasták fel a bíróságon, amelyben azt állították, hogy apjuk még mindig befolyása alatt tartja kisebb testvéreiket. Azt írták:

Sokan azt hiszik, hogy már nem jelent veszélyt senkire sem, de ez nem igaz. Apánk születésünk óta manipulált minket, a legkisebbek még mindig védtelenek.

A bíróság március 4-én dönt arról, hogy Geritt Jan van D. ítélőszék elé kerül-e.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport