Munkahelyi baleset: rátámadt az oroszlán a gondozójára az osnabrücki állatkertben

2021.02.21. 20:04

Oroszlán támadt egy gondozóra az északnyugat-németországi Osnabrück állatkertjében, közölte a rendőrség vasárnap.

A 25 éves nő megsérült, de el tudott menekülni. Elővigyázatosságból kórházba vitték, de a közlemény szerint sebei nem életveszélyesek, állapota nem súlyosbodik.

A gondozó a karám területén dolgozott a támadás idején, amelyet „szerencsétlen munkahelyi balesetként" említettek.

Az állatkert szerint valószínűleg nyitva maradt a karám két részét elválasztó tolóajtók egyike. Amikor délelőtt a gondozó az elülső részben dolgozott, és az öt oroszlán a külső kifutóban tartózkodott, minden ajtónak zárva kellett volna lennie.

„A támadás a hátán sebezte meg a nőt. Vissza tudott jutni a gondozói átjáróhoz, így biztonságba került, kollégái azonnal a segítségére siettek. Mentővel vitték kórházba” – idézte egy közlemény Andreas Wulftangét, az állatkert afrikai oroszlánokért felelős zoológiai vezetőjét.

„Egyelőre kolléganőnk és mi is sokkhatás alatt állunk. A következő napokban, nyugalmas körülmények között beszéljük meg az eseményeket és a baleset okait" – mondta a zoológus.

A napsütéses vasárnap délelőtt egyetlen látogató sem volt, mivel a koronavírus-járvány miatt az állatkert zárva tart.

Nagyjából négy évvel ezelőtt két medve kitörése okozott riadalmat, a jegesmedve-barnamedve keverék Tipset akkor le kellett lőni. 2017 márciusának azon a szombat délutánján mintegy négyezer látogató volt az állatkertben.  • Hírek
  • Lakáshitel