Koronavírussal diagnosztizáltak két oroszlánt és egy gorillát

2021.02.25. 20:51

Pozitív lett a koronavírus-tesztje a járványügyi korlátozások miatt zárva tartó prágai állatkert egyik gorillájának és két oroszlánjának – jelentette be Mirslaw Bobek, az állatkert igazgatója csütörtökön.

Jamvan és Suchi, a két oroszlán, valamint Richard, a 29 éves hím gorilla tünetei eddig enyhék. Az oroszlánok köhögnek, megfázásos tüneteik vannak, Richard fáradt és nincs étvágya - írta Facebook-oldalán az igazgató.

Az intézmény vezetése szerint nagy valószínűséggel a személyzettől kaphatták el a vírust.

Bobek közölte, hogy más állatokat is tesztelni fognak. Az intézmény felvette a kapcsolatot más állatkertekkel, ahol előfordult koronavírusos eset az állatok körében.

Januárban a San Diegó-i állatkert jelentette be, hogy nyolcfős gorillacsapatuk néhány tagja megfertőződött Covid-19-cel.

A prágai állatkertben több mint 680 faj él, az intézmény hónapok óta zárva tart a pandémia miatt.

Csehországban szerdán 13 657 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki a szűrések, ami 2700-zal több az egy hete regisztráltnál. A kórházakban mintegy 7000 koronavírusos beteg fekszik, közülük 1400 állapota súlyos.

Korábban az Index arról is írt, hogy vélhetően Covid–19-betegségben pusztult el két 11 hetes fehértigris-kölyök a pakisztáni Lahór állatkertjében, közölték az intézmény vezetői. Az állatok boncolása során kiderült, hogy a kölykök súlyos fertőzésben szenvedtek, tüdejük és légcsövük szokatlan mértékben károsodott.  • Hírek
  • Lakáshitel