Kovács Zoltán visszaszólt, keményen beleszállt az Európai Bizottság alelnökébe

2021.02.25. 09:43

Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke ismét a magyar demokráciát becsmérelte, megsértve ezzel Magyarországot és a magyar embereket – írta Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön a Twitter-oldalán.

Az államtitkár tweetjében reagált az Európai Bizottság alelnökének a magyarországi demokráciát érintő kritikus mondataira. Vera Jourová éppen a demokrácia jövőjéről beszélt az Európai Unióban a budapesti székhelyű Demokrácia Intézet videókonferenciáján, amikor egy kérdésre adott válaszban kitért Magyarországra is. 

Számomra a magyarországi helyzet a legaggasztóbb. Ezt már sokszor elmondtam diplomatikus és kevésbé diplomatikus nyelven. Továbbra is úgy vélem, hogy az egy beteg demokrácia.

– fogalmazott, hozzáfűzve, hogy fenntartásai vannak a magyarországi választásokkal tisztaságával kapcsolatban is. 

Kovács Zoltán posztjában hozzáteszi, 

Vera Jourová ezzel az Európai bizottság hírnevét is rontja, az alelnök ezt már többször megtette, bizonyítva, hogy alkalmatlan a munkájára.

Vera Jourová először 2020 decemberében jellemezte „beteg demokráciaként” magyarországi politikai helyzetet. Kijelentése akkor hatalmas felháborodást keltett fideszes politikai körökben, Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordult Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez, jelezve, hogy felfüggeszti a kétoldalú politikai kapcsolatokat a testület alelnökével. Orbán Viktor azt is szerette volna elérni, hogy Vera Jourová távozzon a hivatalából, de erre Ursula von der Leyen nemet mondott.  • Hírek
  • Csok