A Twitter büntetni fogja az oltásokkal kapcsolatos álhírek készítőit

2021.03.02. 06:34

A Twitter elkezdte figyelni az oltással kapcsolatos téves információk megjelenését a közösségi portálon, és a tweetek címkézésével, illetve büntetési rendszer alkalmazásával szűri ki a szabálysértőket és a „visszaeső” felhasználókat – adták hírül a közösségimédia-felület készítői.

A cég tájékoztatásából kiderül, hogy 

figyelmeztető címkékkel látják el az olyan bejegyzéseket, amelyek gyaníthatóan félrevezető információkat tartalmaznak a koronavírus elleni vakcinákról.

A Twitter szabályait ismétlődően megsértő felhasználókkal szemben a gépjárművezetőknél használatos büntetési szabályrendszert fognak alkalmazni. Az oldal készítőinek elképzelése, hogy egy szabálysértés miatt törölt bejegyzésért két büntetőpont jár, egy figyelmeztető címkével ellátott posztért pedig egy. Ezenfelül két vagy három büntetőpontért tizenkét órára felfüggeszthetik a felhasználó fiókját, négyért egy hétre, ötért már végleges eltávolítás jár majd.

A címkézést eleinte a Twitter alkalmazottai fogják végezni a posztok figyelésével, de a vállalat azt tervezi, hogy automatikus rendszert is kidolgoz a szabálysértő posztok kiszűrésére. Ráadásul a figyelmeztető címkékkel ellátott tweetekhez csatolhatnak egy linket is, amely a felhasználót az igazságügyi hatóságok ezzel kapcsolatos hivatalos információihoz vezeti majd.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM