Terrortámadás Svédországban, több embert megkéseltek

000 9484N2
2021.03.03. 20:14 Módosítva: 2021.03.03. 22:12

Legalább nyolc embert megsebesített egy férfi, aki többeket megkéselt a dél-svédországi Vetlanda nevű kis település központjában. A rendőrség szerdán közölte, hogy lehetséges terrortámadásként vizsgálja a bűncselekményt – számolt be az MTI.

A rendőrség korábban bejelentette, hogy meglőtte és letartóztatta a fiatal férfit, akit először gyilkossági kísérlettel gyanúsítottak. A hatóságok nem közölték, hogy az elkövető milyen fegyvert használt, és azt sem, hogy milyen fokú sérüléseket szenvedtek el az áldozatok. 

A Local svéd lap információi szerint mindannyiukat kórházba szállították. Az elkövető ugyancsak kórházban van, rendőrségi felügyelet alatt. Kihallgatását egyelőre nem kezdték meg. A rendőrség elárulta, hogy a férfinak kisebb bűncselekmények miatt már korábban is volt dolga a hatóságokkal, ugyanakkor nincs arra utaló jel, hogy társai is voltak a mai bűncselekményben. További részletekkel várhatóan később jelentkeznek.

Stefan Löfven svéd miniszterelnök közleményt adott ki az ügyben, amiben jelezte, hogy elítéli az erőszakos cselekményt.

Ezekre a rettenetes cselekedetekre a társadalom kollektív erejével fogunk reagálni

 – mondta. Hozzátette: a kormány folyamatos kapcsolatban van a hatóságokkal. A vizsgálatok még folyamatban vannak, amennyiben pedig fokozni kell a biztonsági intézkedéseket, úgy megteszik a szükséges lépéseket.

(Borítókép: A támadás helyszíne 2021. március 3-án. Fotó: Mikael FRITZON / various sources / Sweden OUT / AFP)