Megműtötték Fülöp herceget

2021.03.04. 10:55 Módosítva: 2021.03.04. 11:39

Szívbetegsége miatt műtötték meg Fülöp herceget − számolt be a Metro. A Buckingham-palota tájékoztatása szerint a herceg műtétje sikeres volt, de még több napig a kórházban marad megfigyelésre. A herceget a St. Bartholomew’s Hospitalban műtötték.

A századik évében járó Fülöp herceg először a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni kórházba szállították. Innen hétfőn átvitték a St. Bartholomew's Hospitalba, hogy a fertőzés mellett a herceg egy már régebb óta fennálló szívproblémáját is megvizsgálják.

A palota nem közölte, hogy a kórházban pontosan milyen kardiológiai kezelést végeztek el a hercegen, és továbbra sem ismertette, hogy a szívprobléma mellett Fülöpnek milyen jellegű fertőzéses megbetegedése lehet.

Tegnap Kamilla cornwalli hercegné elmondta, hogy Fülöp herceg állapota „kissé javul”.

A herceg február 23-án került kórházba fertőzéses megbetegedés miatt. A királynő, II. Erzsébet férje az eddigi leghosszabb időt, 16 napot töltött a kórházban. A herceg nem koronavírus miatt került a kórházba, ugyanis ő és felesége is megkapta a vakcinát, mivel a második legfontosabb csoportba sorolták őket az oltási tervben.

A napokban Fülöp herceg betegágyához hívatta a fiát, Károly herceget, aki könnyes szemmel távozott a kórházból. Ezzel kapcsolatban II. Erzsébet volt sajtótitkára azt nyilatkozta, hogy úgy tűnik, a herceg a halálra készül. Fiának azt mondta:

Egyszer te leszel a család vezető embere.

Közben a brit királyi családban dagad a botrány. Harry herceg és Meghan Markle nemrég adott interjút Oprah Winfreynek, aki szerint sokkoló dolgokat árultak el a királyi udvarról. Közben Meghan hercegnét azzal vádolták meg, hogy ott tartózkodása idején zaklatta a palota alkalmazottait.

Királyi szakértők szerint Oprah interjúja „nevetséges, és igazságtalanul festik le a királynőt”. Mint mondták, a királynő nem egy maffiafőnök, aki elhallgattatta volna a sussexi hercegnőt.  • Tippek
  • Lakáshitel