Szlovák államfő: Nem lesz szakértői kormány

2021.03.05. 16:54

Szlovákiában a kormányválságot kirobbantó liberális Emberekért párt szerint mélyen magába kell néznie mindenkinek azért, hogy a koalíció tovább működhessen. Veronika Remišová, a legkisebb kormánypárt elnöke szerint az előre hozott választások katasztrófába sodornák az országot, ezért önreflexióra van szükség a koalíción belül.

Remišová kritizálta a védelmi minisztert, mert Jaroslav Naďa (OĽANO egy interjúban kizárta, hogy előre hozott választásokat tartanának, szerinte ugyanis kisebbségi kormányzásban is lehet működni – írta a Korkep.sk hírportál.

Kapcsolódó

Kormányválság robbant ki Szlovákiában

A koalíció egyik pártja az egészségügyi miniszter leváltását követeli.

A két nagyobbik koalíciós partnernek, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek pártjának (OĽaNO) és a Család vagyunk pártnak (Sme rodina) együtt 70 képviselője lenne. Remišová szerint ez azt is jelenti, hogy készen állnak az ellenzékkel és a „fasisztákkal” való együttműködésre. A parlamenti többséghez 76 képviselőre van szükség.

Kapcsolódó

Szlovák államfő: Be kell jegyeztetni a Szputnyik V-t az Európai Gyógyszerügynökségnél

Čaputová szerint az orosz vakcina felhasználása nem a bátorság megnyilvánulása.

Közben Zuzana Čaputová államfő elutasította az azzal kapcsolatos híreszteléseket, hogy Igor Matovič (OĽANO) esetleges lemondása után nem a legerősebb kormánypártból nevezné ki a miniszterelnököt, hanem szakértői kormányt nevezne ki.  • Bérelnék
  • Bankszámla