Ivó, Milán
EUR 383,36 Ft
USD 366,34 Ft
6 °C
26 °C

A kárpátaljai magyarok lehetnek az ukrán politikai játszma kárvallottjai

2021.03.07. 16:01

Az Alapjogokért Központ elemzője szerint Ukrajnában a kettős állampolgárok tisztségektől megfosztásának valódi célpontja nem a magyar kisebbség, mégis ők fogják az igazi károkat elszenvedni, írta a karpathir.com a magyar közszolgálati médiára hivatkozva. Koskovics Zoltánt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy Ukrajnában azt tervezik, felmérik a kettős állampolgárokat, és törvényben tiltják meg, hogy fontosabb tisztségeket töltsenek be. Elhangzott: olyan eljárás is tervben van, amely betiltaná a kettős állampolgárságot. 

Kapcsolódó

Ukrajna a kettős állampolgárság engedélyezését tervezi

Kivéve ha az egyik állampolgárság orosz. A kárpátaljai magyaroknak sem feltétlenül jó hír ez.

A szakértő azt mondta: Ukrajnában rengeteg a kiskirály, és ezek egymással harcolnak a befolyásért és a hatalomért. Úgy tűnhet, a kettős állampolgársággal kapcsolatos változtatások az oroszok elleni küzdelem miatt szükségesek, de „él a gyanúperrel”, hogy a valós ok az oligarchák elleni harc.

Hozzáfűzte: a 100-150 ezres magyar kisebbség nem fenyegetheti Ukrajna területi épségét, vezetőik gyakran el is mondják, nincs ilyen törekvésük.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek