A nagy harapás után mégis visszatérhet a Fehér Házba Joe Biden két kutyája

2021.03.10. 13:42

Hétfőn visszaköltöztettek a két németjuhászt Delaware-be, a Biden család otthonába, miután egyikük, a fiatalabb Major „kisebb sérülést” okozott a politikusok biztonságáért felelős szövetségi titkosszolgálat, a secret  egyik ügynökének. A Fehér Ház szóvivője, Jen Psaki kedden azt mondta, a két kutya még mindig nem szokta meg teljesen az új környezetet és az új embereket.

A Biden család fiatalabb kutyáját, Majort váratlanul érte hétfőn egy ismeretlen ember megjelenése, és olyan módon reagált, amely kisebb sérülést okozott az érintettnek, akit ellátott a Fehér Ház orvosi személyzete és nem szorult további kezelésre

– idézte az MTI a szóvivőt, aki szerint a kutyák ideiglenes hazaköltöztetése egyébként is tervben volt, mivel a first lady, Jill Biden néhány napra elhagyta a Fehér Házat, hogy Washington államba és Kaliforniába látogasson. Hozzátette, hogy a két kutya hamarosan visszatér Washingtonba.

A CNN hétfőn arról számolt be, hogy Major megharapta az őrség egyik tagját . Később egy fehér házi illetékes erősítette meg, hogy a szövetségi titkosszolgálat egyik ügynökével történt a baleset.

Bidenék két németjuhásza közül a 13 éves Champ az idősebb, ő régóta él a családdal, Majort, a fiatalabbat 2018-ban hozták el egy delaware-i menhelyről. A hároméves Major a Fehér Ház első kutyája, amelyet menhelyről fogadtak örökbe.

Biden és felesége korábban egy interjúban arról beszéltek, hogy Champ és Major is jó kutya, mindkettőt nevelték attól kezdve, hogy hozzájuk kerültek. Biden elmondta, hogy Champ komoly kiképzést kapott, és Major is ismeri felesége legfontosabb szabályát: nem szabad felugrani a bútorokra.  • Tippek
  • Árfolyam