Bevetik a katasztrófavédelmet, annyi a bevándorló a mexikói határon

2021.03.14. 18:03

Rekordszámú felügyelet nélküli kiskorú bevándorló érkezett a mexikói-amerikai határhoz az elmúlt hónapokban. Olyan sokan vannak, hogy a Szövetségi Katasztrófavédelmi Hivatalt is bevonták a bevándorlók elszállásolásába és transzferjébe – írta meg a Portfolio az NBC cikkére hivatkozva. Donald Trump elnök még 2019-ben hirdetett vészhelyzetet az amerikai-mexikói határon, Joe Biden egyelőre kerüli a kifejezést.

Azt azonban a januárban beiktatott elnök is elismerte, hogy jelentős számú „találkozás” történik a határszakaszon.

Alejandro N. Mayorkas belügyminiszter most arra utasította a katasztrófavédelmet, hogy szállítsák el a határszakaszon megjelenő gyerekeket, annak érdekében, hogy ne vegye őket őrizetbe a Vám- és Határvédelmi Szervezet. A bevándorlókat az Egészségügyi Minisztérium (DHS) intézményeibe fogják szállítani és ellátni, ezután pedig szponzorhoz vagy az Egyesült Államokban élő rokonokhoz kerülnek, míg bevándorlási kérelmük elbírálás alatt áll.

A felnőtt bevándorlókat és a családosokat viszont továbbra is visszaszállítják Mexikóba. Jelenleg körülbelül 3200 kiskorú bevándorlót őriznek a CBP intézményeiben.  • Tippek
  • Lakáshitel