Harminc szabad intenzíves ágy maradt Romániában

2021.03.15. 18:21

Megteltek a kórházak, országosan mindössze harminc szabad intenzíves ágy maradt. A mentőautók a kórházak előtt állnak sorban az új betegekkel – adta hírül a Főtér.

A vasárnapi jelentés szerint az országban 1232 beteg van súlyos állapotban jelenleg. Florin Cîțu miniszterelnök az ágyszám mielőbbi bővítését kérte az intenzív osztályokon, egyben hogy tartsanak egy naprakész nyilvántartást az állapotokról.

Újranyitják a lețcani-i moduláris kórházat, az erdélyi lap szerint ez azonban csak annyit jelent, hogy egyszerűen nincs már hová tenni a betegeket. 

Legutóbb novemberben volt példa az országban hasonlóra, a második koronavírus-hullám tetőpontján. Még a kórházak folyosóin is oxigénre kötött betegek várják, hogy szabaduljon fel hely. A Főtér úgy tudja, a helyzet éjszaka a legnehezebb, mert gyakorta ilyenkor érkeznek olyan, súlyos állapotban lévő páciensek, akik azonnali lélegeztetésre szorulnak.

Az orvosok szerint a napi járványjelentés sem tükrözi a valódi helyzetet, mert nagyon sokan eltitkolják állapotukat és csak akkor fordulnak orvoshoz, amikor már nagy baj van. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport