Bocskor Andrea: támogatja az EU a kárpátaljai magyar kisebbség jogait

2021.03.17. 15:56

Támogatja az Európai Bizottság az ukrajnai magyar kisebbség jogainak érvényesülését – írta Bocskor Andrea, a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője. A kárpátaljai születésű EP-képviselő utalt arra, hogy miután egy szélsőséges ukrán honlap halállistára tette őt tavaly év végén, Josep Borrell, az unió kül-és biztonságpolitikai főképviselője és Várhelyi Olivér bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős uniós biztos is kiállt mellette.

Az EP-képviselő MTI-hez megküldött közleményében hangsúlyozta:

a magas rangú uniós tisztviselők elfogadhatatlannak minősítették a Mirotvorec honlap listázását, amely nem csak a személyes adatvédelemhez való jogot sérti, de félelemben is tartja a listázottakat, továbbá megkérdőjelezi Ukrajna felelősségét az emberi jogok tiszteletben tartásának tekintetében is.

A két vezető uniós politikus Bocskornak írt levelükben jelezték: sürgetni fogják az ukrán hatóságokat az oldalon található tartalom eltávolítására. A kárpátaljai EP-képviselő úgy fogalmazott: a levél alapján az EU határozott elvárása, hogy Ukrajna, ha szorosabb integrációra törekszik az unióval, meg kell védje a nemzeti kisebbségekhez tartozók jogait.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás