Újabb rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2021.03.24. 07:53

Észak-Korea két rakétát lőtt ki vasárnap, röviddel az után, hogy két amerikai miniszter látogatást tett a dél-koreai fővárosban, Szöulban – közölte egy magas rangú amerikai tisztségviselő Washingtonban.

Ez volt az első észak-koreai rakétakísérlet, amióta Joe Biden az Egyesült Államok elnöke.

Washingtonban mindazonáltal hangsúlyozták, hogy a phenjani vezetés rövid hatótávolságú rakétákkal végrehajtott legutóbbi kísérletei nem sértik az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatait, és a „normális tesztelések” kategóriájába tartoznak.

Egy másik, szintén neve elhallgatását kérő washingtoni tisztségviselő a keddi sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, az amerikai vezetés folytatni fogja erőfeszítéseit annak érdekében, hogy Dél-Koreával, Japánnal és Kínával is szorosan együttműködve nyitva tartsák Phenjan felé a tárgyalások lehetőségét.

Csö Szon Hui észak-koreai külügyminiszter-helyettes múlt szerdán azt közölte, hogy a Joe Biden vezette új amerikai kormányzat megpróbálta felvenni hazájával a kapcsolatot, ám Phenjan erre mindaddig nem hajlandó, míg az Egyesült Államok fel nem hagy az irányába folytatott „ellenséges” politikával.  • Hírek
  • Személyi kölcsön