Putyin mellékhatásokra panaszkodott az oltást követően

GettyImages-1231872971
2021.03.28. 19:09

Egy vasárnapi televíziós interjúban a koronavírus elleni oltást követő mellékhatásokra panaszkodott Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke – számolt be róla az Interfax hírügynökség.

Putyin kedden kapta meg az első adag vakcinát, ám arról nem volt hajlandó nyilatkozni, hogy az Oroszországban használt három közül melyiket. Korábban úgy fogalmazott, hogy mindhárom ugyanolyan hatékony, a világszerte ismert mégis a Szputnyik V típus, amellyel már Magyarországon is oltanak.

Az oltást követő reggel izomfájdalmakkal ébredtem. Megmértem a lázamat is, de nem volt még hőemelkedésem sem – mondta az RTV csatornának Vlagyimir Putyin, aki hozzátette: kisebb fájdalom jelentkezett abban a karjában, amelyikbe a vakcinát kapta.

Oroszországban már decemberben elkezdődött az oltási kampány. Eddig 4,5 millió koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, és 4,3 millió ember kapta meg már a második adag vakcinát is.

Vlagyimir Putyin elmondta: a nyájimmunitás elérését nyár végére tartja reálisnak, ekkor kezdődhetnek a lazítások az országban.

(Borítókép: Vlagyimir Putyin. Fotó: Alexei Druzhinin / TASS / Getty Images Hungary)  • Tippek
  • Biztosítás