18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Brutálisan megvertek egy 65 éves ázsiai nőt New Yorkban

2021.03.31. 11:14 Módosítva: 2021.03.31. 11:15

Az utóbbi időben megszaporodtak az ázsiai származású emberek elleni támadások az Egyesült Államokban, úgy néz ki, ez a tendencia továbbra sem hagy alább.

New Yorkban, egészen pontosan Manhattanben hétfőn történt egy riasztó eset. Egy 65 éves nőt brutálisan bántalmazott egy afroamerikai férfi, miközben rasszista szitokszavakat kiabált rá. Az incidensről egy biztonsági kamera által rögzített videófelvétel is készült, melyen látható, hogy a támadó minden előzmény nélkül mellkason rúgja a sértettet, majd a földre került nőnek többször megtapossa a fejét. 

Ami még szörnyűbbé teszi az esetet, hogy egyetlen járókelő sem sietett a védtelen nő segítségére, sőt, a támadás helyszíne melletti épület két biztonsági őre is tétlenül nézi végig a bántalmazást, majd amikor a támadó sietség nélkül távozik, az őrök egyszerűen becsukják az épület ajtaját. 

A támadót a New York-i rendőrség közlése szerint azóta elfogták és súlyos testi sértés, valamint gyűlöletbűncselekmény elkövetése miatt vádat emeltek ellene. 

Az ázsiaiak elleni atrocitások megnövekedését széles körben arra vezetik vissza, hogy – Donald Trump volt amerikai elnök retorikájából fakadóan is – a koronavírus-járványért sokan Kínát okolják, a pandémia okozta gazdasági és társadalmi következményeinek érintettjei pedig a kínai, vagy kínainak vélt embereken vezetik le dühüket. 

A New York-i rendőrség eközben keresi azt a fekete férfit, aki a metrón támadt rá egy ázsiai fiatalemberre. A felvételen jól látszik, hogy a támadó többször megüti áldozatát, majd fojtófogást alkalmaz rajta, amíg el nem veszti az eszméletét. 

A New York-i eseteket már több hasonló, gyakran idős emberek ellen elkövetett támadás előzte meg. Ennek kirívó példája a március közepén masszázsszalonoknál elkövetett georgiai mészárlás, melynek hátterében gyaníthatóan rasszista indíték áll. 

Az ázsiai származású emberek elleni előítéleteket azonban sokkal korábbra lehet visszavezetni, a jelenség pedig, melyet a koronavírus-járvány felerősített, nem csak az Egyesült Államokra korlátozódik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport