18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Már több mint 40 gyermeket ölt meg a mianmari hadsereg

2021.04.01. 15:53

Már legalább 43  gyermeket ölt meg a mianmari hadsereg a februári puccs óta – állítja a Save the Children gyermekjogi szervezet. Az eddigi legfiatalabb gyermek akivel katona végzett, egy hétéves kislány volt.

Kapcsolódó

Az apa helyett a hétéves kislányt ölte meg a mianmari hadsereg egyik katonája

Ő az eddigi legfiatalabb áldozata a puccs elleni tüntetőket érő erőszaknak.

A kislány otthonában tartózkodott, amikor a katonák betörtek családja otthonába és a feltehetőleg az apjára célzó katona az apa helyett a kislányt találta el. A kislány halála után a tüntetők csendes tüntetést tartottak, valamint több helyi vállalkozó is sztrájkot hirdetett. Egy helyi emberi jogi szervezet szerint pedig az eddigi halálos áldozatok száma már elérte az 536-ot – írja a BBC

A Save the Children arra figyelmeztet, hogy a támadásokat túlélő, ugyanakkor súlyosan megsérült gyermekek száma is szignifikáns lehet. Példaként egy egyéves csecsemő történetét hozták fel, akit állítólag gumilövedékkel lőttek szemen. 

Világos, hogy Mianmar többé már nem biztonságos hely a gyermekek számára. A gyermekek itt borzalommal és erőszakkal kénytelenek szembesülni.

– írja a közleményében a szervezet. 

Az ENSZ mianmari különmegbízottja, Christine Schraner Burgener szerint a térséget egy példátlanul véres polgárháború kialakulása fenyegeti.

Kapcsolódó

Példátlan polgárháború veszélyére figyelmeztet Mianmarban az ENSZ-különmegbízott

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának szerinte „potenciálisan jelentős lépéseket” kell tennie a demokrácia helyreállítása érdekében.