Andrea, Ilma
4 °C
12 °C

Gyermeküléssel együtt repült ki egy kislány egy kanyarodó autóból Szlovákiában

2021.04.08. 17:24

Nagyszombati járás Apaj nevű településén az egyik kanyarban váratlanul kinyílt egy arra haladó autó hátsó ülése és kirepült belőle a gyermekülés, amiben egy kétéves kislány ült – olvasható ma7.sk szlovákiai magyar portálon.

A balesetben súlyosan sérült egy kisgyermek, akit sokkos állapotban szállítottak kórházba a mentők, miután gyermekülésestül kirepült egy kanyarodó autóból és úttestre csapódott, ahol még tizenöt métert csúszott és egy beton ereszcsatornának ütközött. A kislány fejsérülést szenvedett, a pozsonyi gyermekkórházban ápolják – jelentette be Mária Linkešová, a szlovák rendőrség szóvivője.

A rendőrség még vizsgálja, mi okozhatta a balesetet, a cas.sk szlovák portál úgy tudja, hogy a járművet vezető apa az eset után sokkot kapott, ám annyi lélekjelenléte még volt, hogy mentőt hívjon.

Jó jel, hogy gyermek a baleset után kommunikált, sírt, miközben csurom vér volt – derül ki egy tanu elmondásából. 

A Nový Čas szlovák lap információi szerint a kocsit nem sokkal az esett előtt egy autómosóban teljeskörűen kitisztították. Lehetséges, hogy az apa elfelejtette az előírásoknak megfelelően rögzíteni a gyermekülést, illetve nem működött a jármű gyermekbiztonsági zárja sem. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport