Kilenc évig feküdt holtan a lakásán egy férfi Norvégiában mire észrevették

2021.04.09. 13:11

Kilenc évig feküdt holtan egy férfi gy lakásban, Oslóban, míg végül a gondok megtalálta. A rendőrség szerint a férfi 2011 áprilisban halt meg. Erre egy tejes dobozról és egy talált levélből következtettek a szakemberek. A boncolás megerősítette, nem történt gyilkosság, a hatvanas éveiben járó férfi természetes halált hal – írta a The Guardian.

A szomszédok szerint a férfi magának való volt, és amikor nem látták, arra gondoltak, hogy elköltözött vagy idősotthonba vitték. Akkor találtak rá, amikor a házmester karbantartási munkálatok miatt megkérte a rendőrséget, hogy nyissa ki a lakást. 

A férfi nyugdíját 2018-ban amúgy szüntették meg, amikor már a norvég munkaügyi és jóléti hivatal (NAV) nem tudott kapcsolatba lépni vele, de számláinak díjait ettől függetlenül továbbra is automatikusan levonták a bankszámlájáról.

A rendőrséget eléggé meglepte, hogy ilyen sokáig nem találtak a holttestre. Egy szakember úgy vélte, mindez a digitalizáció oka, mert ha 30 évvel ezelőtt halt volna meg a férfi, akkor biztos, hogy hamarabb rátaláltak volna.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport