2024. június 19. 15:00
Horvátország 2
Albánia 2
Volksparkstadion II. forduló
2024. június 19. 18:00
Németország 2
Magyarország 0
StuttgartArena II. forduló
2024. június 19. 21:00
Skócia 1
Svájc 1
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Köszönjük olvasóink kitartó figyelmét, mára véget ér az élő hírfolyam. Tartsanak velünk holnap is, amikor folytatjuk a nagyvilág koronavírussal kapcsolatos híreinek feldolgozását!

 • Romániában különleges ötletekkel rukkolnak elő az egészségügyben dolgozók, ha a koronavírusos betegek életét kell megmenteni. A Fehér megyei Abrudbányán a helyi kórháznak nincs intenzív terápiás osztálya, ezért kénytelen volt improvizálni a személyzet. 

  LYUKAKAT ÜTÖTTEK A FALAKBA, HOGY ORVOSI OXIGÉNT JUTTASSANAK AZ ÉPÜLETBE, ÍRTA A TRANSINDEX.RO PORTÁL.

  A kórház vezetősége azt mondja, többször is kértek segítséget a minisztériumtól, de nem kaptak választ. Az oxigénre se lenne pénzük, de egy vállalkozó, akinek a felesége nemrég ebben az intézményben gyógyult, adott rá. A kórházban 85 ágy van, ebből 35 koronavírusos betegeknek van fenntartva.

 • Újabb szerződések megkötéséről tárgyalna a Pfizerrel és a BioNTechkel az Európai Bizottság – értesült a Reuters.  A hírügynökség szerint a bizottság az EU kormányzatainak jóváhagyását kérte ahhoz, hogy tárgyalásokat kezdhessen a gyártókkal 1,8 milliárd adagnyi, koronavírus elleni oltóanyag beszerzéséről. Ezeket a vakcinákat 2022-ben és 2023-ban szállítanák le a gyártók.

 • Moldova egyedül a kínai Sinovac Biotechhel folytat tárgyalásokat koronavírus elleni vakcinák beszerzéséről, mivel ez volt az egyetlen gyógyszergyártó cég, amely reagált a chisinaui hatóságok erre irányuló megkeresésére – közölte pénteken a Viorica Dumbraveanu vezette moldovai egészségügyi minisztérium.

  A tárca közleménye szerint 400 ezer adagot szereznek be a kínai gyógyszergyártó CoronaVac nevű vakcinájából.

  A MINISZTÉRIUM AZT ÁLLÍTJA, HOGY A VAKCINÁK VÉTELÉRE INDÍTOTT KORÁBBI KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁS SIKERTELENNEK BIZONYULT.

 • A Pfizer elindította vakcinája engedélyeztetési folyamatát a 1215 éves korosztályra az Egyesült Államokban a helyi gyógyszerügynökségnél (FDA)  írja az NBC honlapja.

  Az USA 2020 végén jóváhagyta a Pfizer–BioNTech oltóanyagának használatát a 16 évesnél idősebbeknél. A cég múlt héten tette közzé a klinikai tesztelés harmadik fázisának eredményét, mely szerint a 12 –15 éves korosztálynál is 100 százalékban hatékony a vakcina.

  GettyImages-1232090225
  Fotó: Pier Marco Tacca / Getty Images Hungary

  Albert Bourla, a cég ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott: a cél az, hogy a következő tanév megkezdése előtt beolthassák ezt a korosztályt is. Az Egyesült Államokban a lakosság egyharmada kapta meg eddig legalább az első oltását.

 • Újabb járványügyi intézkedések bevezetését sürgette a májusi ünnepek előtt Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök egy, a Covid–19 elleni vakcinagyártásról tartott pénteki moszkvai tanácskozáson.

  Az elmúlt héten Európa 30 országában és más államokban emelkedett a megbetegedések hulláma, és természetesen pótlólagos intézkedésekre van szükségünk, hogy ne érkezzen el hozzánk is, főleg hogy közelednek a májusi ünnepek, amikor sokan szabadságra készülnek, egyebek között külföldre

  – mondta a kormányfő, aki szerint csökkenteni kell annak kockázatát, hogy Oroszországba az új koronavírus agresszívabb és kevésbé kiismert változatait hurcolják be.

 • Péntekre meghaladta az egymilliót Európában a koronavírus-járvány halottainak száma – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai hivatala. A pontos adat szerint délelőtt 10 óráig 1 001 313-an haltak meg a földrészen a Covid–19-betegség miatt. 

  A fertőzöttek száma – a járvány kezdete óta – immár meghaladja a 47 milliót. A legtöbb esetet Franciaországból jelentették – számuk pénteken lépte át az ötmilliót –, a második helyen Oroszország áll 4,624 millióval, a harmadik pedig az Egyesült Királyság 4,370 millió fertőzöttel.

 • Csütörtökön rekordszámú, 449 269 embert oltottak be a második adaggal Nagy-Britanniában – közölte a Sky News kormányzati adatokra hivatkozva. Az országban így már 6,5 millióan kapták meg mindkét oltásukat.

  Egy oltópont
  Egy oltópont
  Fotó: Bloomberg / Getty Images Hungary

  Ugyanakkor érdekes, hogy az első adagot csütörtökön csak 96 ezren kapták meg, ez január óta a legalacsonyabb szám a briteknél. Összesen mintegy 32 millióan kapták már meg legalább az első vakcinát. Ezzel egy időben csütörtökön 3150 új fertőzöttet azonosítottak, és 60 áldozatot szedett a járvány.

 • Valamelyest helyreállt a gyógyszerellátás Horvátországban, miután a horvát állam egymilliárd kuna (47 milliárd forint) értékben kifizette a kórházak és gyógyszertárak gyógyszer-nagykereskedők felé fennálló adósságának egy részét – írta a Jutarnji List című horvát napilap pénteken.

  A Medika, Horvátország legnagyobb gyógyszer-nagykereskedő vállalata, még március 30-án bejelentette, hogy egy kórház kivételével az ország összes gyógyintézete számára leállítja a gyógyszerek szállítását 2 milliárd kuna kintlévőség miatt. A többi gyógyszer-nagykereskedő vállalat korlátozottan ugyan, de ellátta a kórházakat gyógyszerekkel, ez pedig ahhoz vezetett, hogy a gyógyintézetek kifogytak a készletekből. Sajtóhírek szerint több daganatos beteg is terápia nélkül maradt az elmúlt egy hétben.

 • Majdnem az összes AstraZeneca-vakcinát, amelyet Hollandiában gyártanak, az Európai Unió tagországai részére fogják leszállítani – írja a Guardian. Thierry Breton uniós biztos csütörtök este jelentette be: az AstraZeneca beleegyezett abba, hogy a hollandiai partnerük gyárában legyártott oltóanyagot szinte teljes mértékben az Európa Uniónak szállítsák le.

  A politikus közölte: 

  A HALIX GYÁRÁBAN HAVONTA KÖZEL 7,5 MILLIÓ VAKCINÁT GYÁRTANAK LE, EBBŐL PEDIG A BRITEK CSAK 1,2-1,5 MILLIÓ OLTÓANYAGOT KAPNAK MAJD MEG. 

  Az oltóanyag többségét részét így az EU tagállamai kaphatják meg, és a politikus szerint ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy a turistaszezonra „majdnem normális” legyen a járványügyi helyzet Európában.

 • Szlovéniában és Horvátországban is nőtt a koronavírus-fertőzés miatt kórházi kezelésre szoruló és az intenzív osztályon kezelt betegek száma – derült ki a válságstábok pénteki közleményéből. Szlovéniában péntekre 1279-cel több mint 224 ezerre nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Az elmúlt napon három beteg hunyt el, amivel a járvány halálos áldozatainak száma 4100-ra emelkedett. Horvátországban az elmúlt napon 2599 új fertőzöttet azonosítottak. A járvány kezdete óta számuk elérte a 288 364-et. Az elmúlt 24 órában ötvenen haltak bele a fertőzés okozta Covid–19-betegség szövődményeibe, a halottak száma ezzel 6235-re emelkedett.

 • Görögországban ezentúl korlátozás nélkül kaphatják meg a harminc éven felüliek az AstraZeneca brit–svéd gyógyszeripari vállalat és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett, koronavírus elleni vakcinát – jelentette be a görög oltási bizottság pénteken. Eddig csak a 60–64 év közöttieket olthatták a vakcinával, miután Európa-szerte több olyan esetet jelentettek, amikor vérrög képződött a beoltottak szervezetében.

 • Ukrajnában az elkövetkezendő héten naponta akár 25-30 ezer új koronavírusos beteget diagnosztizálhatnak. Ezzel is kalkulál az ukrán egészségügyi miniszter. Makszim Sztepanov a Pravo na vladu című műsorban, amit a karpatinfo.net szemlézett, arról is beszélt: nagyon stresszes időszakra számít.

 • A német kormány egészségügyi minisztere szerint Oroszországtól függ, hogy mikor kap európai uniós forgalmazási engedélyt az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen védő Szputnyik V orosz vakcina. Jens Spahn tájékoztatóján kiemelte, hogy a német kormány már elkezdte az oltóanyag-szállításokról szóló tárgyalásokat az orosz féllel, és „viszonylag gyorsan” megállapodásra is juthatnak, hiszen „a feltételek világosak”.

 • Szerbiában ismét lehet bevásárlóközpontba menni, erről döntött a válságtörzs.

  A PLÁZÁK ÁPRILIS 12-ÉN NYITHATNAK KI. AZ ÜZLETEKNEK 22 ÓRAKOR BE KELL ZÁRNIUK.

  A bevásárlóközpontokon belül működő vendéglátóipari létesítmények továbbra is zárva maradnak. Ezek nyitása április 19-én várható, de erről nem született döntés a válságstáb ülésén. A Blic c. napilap értesülése szerint a jövő héten tűzik napirendre a kávézók és éttermek kérdését.

 • Romániában az elmúlt 24 órában 4942 új koronavírus-fertőzéses esetet diagnosztizáltak, ezzel a nyilvántartott fertőzöttek száma meghaladja a 998 ezret – közölte a Stratégiai Kommunikációs Csoport. Az elmúlt 24 órában csaknem 40 ezer teszt eredményét értékelték ki, közülük mintegy 29 ezer volt PCR-RT teszt.

  Csütörtökön 134 fertőzött életét követelte a koronavírus.

  Romániában a járvány kezdete óta a Covid-19 kórban és szövődményeben 24 687 beteg lelte halálát, írta a maszol.ro.

  Jelenleg 1496 beteg van intenzíven. 

 • Nem indokolt az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinája alkalmazásának felfüggesztése, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szerdai véleményében ugyanis ismetelten megerősítette, hogy az oltóanyag előnyei felülmúlják a lehetséges mellékhatások kockázatait ‒ jelentette ki Stefan De Keersmaecker, az Európai Bizottság illetékes szóvivője pénteken.

  A szóvivő a brüsszeli testület sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva hangsúlyozta, noha az uniós gyógyszerügynökség szerdai közleményében lehetségesnek nevezte az összefüggést a vérrögképződéssel összefüggő rendellenességek korábban jelzett nagyon ritka esetei és az AstraZeneca gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyaga között, a vizsgálat ismételten megállapította azt is, hogy vakcina hatásos a koronavírus ellen.

  Az
  Az
  Fotó: Yui Mok ‒ PA Images / Getty Images Hungary

  Az Európai Bizottság számára fontos az EMA véleménye, amely megerősíti, hogy az állampolgárok bízhatnak az oltóanyag biztonságosságában és hatékonyságában ‒ mondta. Az uniós bizottság nyomon követi a járványügyi helyzetet, és reméli, hogy az oltóanyagok alkalmazását illetően egységes álláspont születik a tagállamok között ‒ tette hozzá.

  Az Európai Bizottság eddig a Johnson & Johnson (400 millió adag), a BioNTech–Pfizer (600 millió adag), a Moderna (460 millió adag), az AstraZeneca (400 millió adag), a CureVac (405 millió adag) és a Sanofi-GSK (300 millió adag) vállalattal írt alá szerződést vakcinabeszerzésről.

 • Indiában újabb rekordot döntött az új fertőzöttek száma: péntekre egy nap alatt közel 132 ezer emberről bizonyosodott be, hogy koronavírussal fertőzött – adta hírül az indiai szövetségi egészségügyi minisztérium. Ez a héten már a negyedik nap, amikor több mint 100 ezer új fertőzöttet regisztráltak Indiában, ráadásul emelkedően: hétfőre 103 558-at, szerdára 115 736-ot, csütörtökre 126 789-et, péntekre pedig 131 968-at.

 • Péntek délután Budapestre érkezik tárgyalni Igor Matovič szlovák pénzügyminiszter, volt miniszterelnök Orbán Viktorral és Szijjártó Péterrel. Pozsonyi indulása előtt a szlovák politikus elárulta, az orosz Szputnyik V vakcináról is szó lesz a magyar kormányfővel, illetve a külgazdasági és külügyminiszterrel folytatott megbeszéléseken – írja a Körkép

  Szlovákiában kormányválsághoz és Igor Matovič kormányfői bukásához vezetett a Szputnyik V-vel szembeni ellenállás. Az orosz vakcina használatát egyelőre nem engedélyezte az Európai Gyógyszerügynökség, két koalíciós párt, a Szabadság és Szolidaritás és Az Emberekért pedig kilépéssel fenyegetett, amikor kiderült, hogy Igor Matovič kétmillió adag Szputnyik V-megvásárlására szerződött Oroszországgal. A két ellenzéki párt több minisztere lemondott, Igor Matovič megúszta a kormányválságot azzal, hogy azzal, helyet cserélt Eduard Heger pénzügyminiszterrel.

  További részletek itt!

 • Az utazási irodák és a légitársaságok is tartanak a magas tesztköltségektől – írja a BBC. Miután Nagy-Britannia bejelentette, hogy a hazatérő utazóknak negatív PCR-tesztet kell produkálniuk, az utazásszervezők aggodalmuknak adtak hangot.

  Az EasyJet ügyvezető igazgatója, Johan Lundgren szerint a kötelező PCR-teszt nagy érvágás az utazóknak, és csak a tehetősebbek fognak útra kelni. A britek számítása szerint egy PCR-teszt 120 fontba kerülhet.

  EasyJet
  EasyJet
  Fotó: Bloomberg / Getty Images Hungary

  Tim Alderslade, a Nagy-Britanniában bejegyzett utasszálítókat képviselő Airlines UK ügyvezetője szerint a kormány épp az ellenkezőjét csinálja, mint amit bejelentett, azaz nemhogy elősegíti az utazást, inkább megnehezíti azt. Hasonló véleményen van a Tui utazási iroda vezérigazgatója, Andrew Flintham.

  Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy költséghatékony megoldásokat találjunk a tesztelésre, ezáltal elősegítve az utazásokat nyáron és a későbbiekben egyaránt. Teljes rugalmasságot ajánlunk.

 • Az angol közegészségügyi hivatal (Public Health England) kutatása szerint a vakcina naponta több száz életet ment meg. A 60 évesnél idősebbek között december nyolcadika és március vége között 10 400 halálesetet előztek meg az oltásnak köszönhetően.

  A PHE közleményében megjegyzi, egyre több bizonyíték van arra, hogy a vakcina jelentősen csökkenti a vírus terjedését. Azt vetették össze a fent megadott időszakban, hogy hány ember halt meg, és várhatóan hányan haltak volna meg, ha nem kapnak vakcinát.

  Boris Johnson miniszterelnök közösségi oldalán úgy reagált a kutatásra: a tudomány egyértelműen fogalmaz, a vakcina életeket ment.

 • A Skyscanner felmérése szerint a legtöbben Európán kívüli desztinációk iránt érdeklődnek, amikor a nyári nyaralást foglalják – azon országok a legnépszerűbbek, ahol magas az átoltottsági arány.

  Az Egyesült Államok, Izrael és az Egyesült Arab Emirátusok a legkedveltebbek a Skyscanner top 10-es listáján, ráadásul a repülőjegyek ára is csökkent. Ugyanakkor az utazásokkal kapcsolatban még sok a kérdés, a brit kormány például május 17-ig nem számol turistákkal.

 • Húszezer koronás (átszámítva 708 ezer forintos) pénzbírságra büntették Erna Solberg norvég miniszterelnököt a távolságtartási szabályok megszegése miatt – írja a Reuters.

  A politikus a 60. születésnapja alkalmából rendezett, február végi éttermi ünnepségre hívta meg 13 családtagját úgy, hogy a koronavírus-járvány megfékezéséért életbe léptetett korlátozó intézkedések értelmében legfeljebb tízen gyűlhettek volna össze. Mindez azért jelentett hatalmas blamázst Erna Solberg számára, mert a miniszterelnök a zászlóvivője volt a szigorú korlátozások bevezetésének Norvégiában. A buliért ugyan bocsánatot kért, hatósági kegyelemre azonban nem számíthat. Ole Saeverud rendőrfőnök ezt azzal indokolta, hogy a törvény előtt mindenki egyenlő, a társadalom bizalmát pedig fenn kell tartani a korlátozó intézkedésekben. 

  Az éttermi ünnepség szervezésében egyébként benne volt Erna Solberg férje, Sindre Finnes is, de sem őt, sem az éttermet nem büntették meg.

 • Tovább javul a járványhelyzet Csehországban, és ezzel párhuzamosan enyhül a kórházakra nehezedő nyomás. Csütörtökön 5245 új igazolt fertőzést mutattak ki. Az egészségügyi tárca közlése szerint fokozatosan megkezdik azokat a műtéteket, amelyeket a járvány miatt elhalasztottak – írta az MTI.

  Közben gyorsult az oltási folyamat is. A hivatalos statisztika szerint a vakcina első adagját eddig több mint 1,97 millió ember kapta meg, közülük 663 ezren már a második adagot is. Csehországban továbbra is kizárólag az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott vakcinákat használják. 

  Vasárnap éjfélkor megszűnik az éjszakai kijárási tilalom és a lakosság szabad mozgásának korlátozása a lakhely szerinti járásra. Hétfőn az óvodások és az alsó tagozatos iskolások egy része visszatérhet a tantermekbe, megnyílnak a gyermekruházatot és lábbelit árusító üzletek, valamint a papír- és írószerboltok is.

 • Franciaország egészségügyi minisztere, Olivier Veran az egyik televíziós csatornának elmondta, a vérrögképződés gyanúja miatt az AstraZeneca-vakcinából a második adagot nem adják be 55 év alattiaknak.

  AstraZeneca
  AstraZeneca
  Fotó: Jens Schlueter / Getty Images Hungary

  Azt javasoljuk, hogy az 55 év alattiak ne AstraZenecát kapjanak, aki pedig már megkapta az első adagot, annak egy másik oltóanyagot ajánlunk

  – idézi a SkyNews Olivier Verant.

  Ez szembemegy Nagy-Britannia iránymutatásával: a brit–svéd vakcina második adagját bárki megkaphatja, kortól függetlenül. A britek az AstraZenecát 30 éves kor fölött használják, és azt javasolják, hogy ugyanabból az oltóanyagból kell beadni mindkét adagot.

 • A legnépesebb ausztrál állam, Új-Dél-Wales átmenetileg felfüggesztette az AstraZeneca vakcinájával történő oltást – írja a Reuters hírügynökség.

  Azért járt így el a több mint nyolcmillió lakost számláló állam, hogy több információt gyűjtsön a brit–svéd oltóanyagról, amiket aztán átad a pácienseknek.

  Ausztráliában eddig mintegy 900 ezren kapták meg legalább az első adag vakcinát, az ország egyelőre csak Pfizerrel és AstraZenecával olt.

 • A világon 133 808 161 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 901 072 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem péntek reggeli adatai szerint, 76 047 424-en pedig meggyógyultak.

  A fertőzés továbbra is 192 országban és régióban van jelen, és még mindig az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol eddig 31 001 636 fertőzöttet és 560 090 halálos áldozatot regisztráltak. 

  Az amerikai kontinens országairól is elmondható, hogy nem javul a helyzet, hiszen Brazíliában 13 279 857 fertőzöttről és 345 025 halálos áldozatról tudni; 11 666 434-en meggyógyultak. 

  • Kolumbiában 2 492 081 fertőzöttet és 65 014 halálos áldozatot tartanak nyilván.
  • Argentínában 2 473 751 a fertőzöttek és 57 122 a halottak száma.
  • Mexikóban 2 267 019 az igazolt vírusbetegek és 206 146 a halottak száma. 

  Ázsiából sem érkeznek biztató számok, Indiában 12 928 574 fertőzöttet és 166 862 halálos áldozatot jegyeztek fel, 11 851 393-an felépültek a betegségből. 

  • Iránban 2 006 934 fertőzöttet, 63 884 halálesetet és 1 684 570 gyógyultat regisztráltak. 
  • Kínában (Hongkong és Makaó nélkül) 101 984 fertőzéses esetet tartottak nyilván, valamint 4841 halálos áldozatot és 96 693 gyógyultat. 

  Európában sem éreztetik még hatásukat a tömeges oltások. 

  • Franciaországban 5 000 023 fertőzöttet és 98 196 halálos áldozatot regisztráltak.
  • Oroszországban 4 563 026-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké 100 158-ra, a gyógyultaké pedig 4 190 701-re emelkedett.
  • Az Egyesült Királyságban 4 717 602 a fertőzöttek száma, és 127 224-en haltak meg a betegségben.
  • Olaszországban 3 717 602 fertőzöttet tartanak nyilván, a halálos áldozatok száma 112 861, és 3 060 411-en gyógyultak fel a Covid–19-ből.
  • Törökországban 3 689 866 fertőzöttet regisztráltak eddig, a halálesetek száma a hivatalos közlés szerint 33 201.
  • Spanyolországban 3 336 637 fertőzöttet és 76 179 halálos áldozatot regisztráltak.
  • Németországban 2 966 789 a fertőzöttek száma, 78 049 a halottaké, 2 640 300-an meggyógyultak.
  • Lengyelországban 2 499 507 fertőzöttet, 56 659 halálesetet és 2 076 504 gyógyultat tartanak nyilván. 
  • Ukrajnában 1 855 806 fertőzöttet és 37 649 halálos áldozatot tartanak számon, 1 432 220-an meggyógyultak.

  Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2020. március 11-én nyilvánította világjárványnak a koronavírust, amely Vuhan kínai nagyvárosból terjedt el.

 • A Maros Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi osztályáról tett közzé videót Raed Arafat belügyi államtitkár, az Országos Sürgősségi Igazgatóság (DSU) vezetője. A felvételen lélegeztetőgépre kötött, magatehetetlen betegeket lehet látni – írta a Transindex.

  A videóban megszólal több szakember is. Egy orvos kiemelte, hogy egyre több a fiatal páciens, egy másik arról beszél, hogy milyen sokáig tart a közelmúltban tapasztalható tetőzése a mostani hullámnak. Rámutatott arra, hogy nem fognak tudni új betegeket fogadni, mert meg fog telni a kórház. 

 • A koronavírus-járvány bő egy éve alatt Thaiföldön mindössze 95 halálos áldozatot regisztráltak, a fertőzöttek száma is folyamatosan alacsony volt. Az ázsiai országot azonban elérte a brit variáns (B.1.1.7), aminek hatására egy nap alatt több mint 400 teszt lett pozitív.

  Zajlik
  Zajlik
  Fotó: SOPA Images / Getty Images Hungary

  Bangkokban 12 kórház jelezte, hogy felfüggeszti a tesztelést a nagy kereslet és a rendelkezésre álló kevés teszt miatt. Több intézet jelezte, hogy várhatóan csak néhány napig tart ez az átmeneti állapot – írja a Reuters. A főváros az új hullám kitörésének epicentruma, aminek hatására a miniszterek harmada önkéntes karanténba vonult, több kerületben pedig tömeges tesztelésbe kezdtek.

 • Detroitban a helyi önkormányzat azt tervezi, hogy bekopogtat mindenkihez, aki még nem regisztrált az oltásra, hogy a vakcináció fontosságáról tartson felvilágosítást, és adott esetben segítsen a regisztrációban – árulta el Victoria Kovari, Mike Duggan polgármester asszisztense a The Detroit Newsnak. 

  A detroiti Campus Martius
  A detroiti Campus Martius
  Fotó: Bloomberg / Getty Images Hungary

  A város lakosságának még csak 22 százaléka kapott legalább egy oltást, miközben Michigan államban az átoltottság meghaladja a 38 százalékot. 

  A Johns Hopkins Egyetem felmérése szerint Michiganben március 31. és április 7. között átlagosan napi 7000 új fertőzöttet regisztráltak, amivel a második volt az államok között, New York után. Lakosságarányosan Michiganben volt a legtöbb fertőzött, minden 203. állampolgár elkapta a vírust.