Betiltja a belföldi légi közlekedést Franciaország

2021.04.12. 21:30

Betiltja a belföldi rövid távú légi közlekedést Franciaország ott, ahol elérhető a gyors vasúti közlekedés − írja az Euronews. A francia parlament alsóháza hétvégén szavazta meg az erre vonatkozó előterjesztést.

A szabályozás azután lép életbe, ha a Szenátus is elfogadja azt. Így megszűnnének azok a légi járatok, ahova két és fél óra alatt vonattal is el lehet jutni. A változások nem érintenék az átszállásos légi járatokat. A változtatásokat elsősorban klímavédelmi okokból javasolják, de emellett fontos érv az anyagi szempont is: a koronavírus-járvány miatt komoly járatkiesések vannak, a légi szállításban jelentős kereslet-csökkenés tapasztalható, így a vasúti közlekedésre való részleges átállás költségtakarékos megoldásnak tűnik. Ez a módosítás egy lazább szabályozást jelent ahhoz képest, hogy a környezetvédő lobbiszervezetek négyórás vasúti távon belül követelték ugyanezt a kormánytól.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla