Ukrajna harmada retteg az orosz inváziótól

2021.04.12. 07:28

A lakosság több mint egyharmada, 36 százaléka erősen tart egy lehetséges orosz katonai inváziótól. A Rejting szociológiai csoport felmérésében részt vevők 31 százaléka közepesnek, míg 15 százaléka alacsonynak ítéli a támadás veszélyét, csaknem 12 százaléka pedig nem tartja azt valószínűnek – írta a karpathir.com. Közben Dmitrij Kozak, a Kreml egyik illetékese úgy fogalmazott: Ukrajna végének kezdete lesz, ha hadműveleteket kezd a Donyec-medencében.

Kapcsolódó

Éleződik az ukrán-orosz viszály, amerikai hadihajók tartanak a Fekete-tengerre

Az ukránok kétharmada tart egy orosz támadástól, nem biztos, hogy alaptalanul.

Az ungvári régióból 84 fiatal ölti fel az angyalbőrt tavasszal. A sorozásba 18–27 éves fiatalokat hívnak be, akiket az ígéretek szerint nem küldenek az ország keleti részében zajló katonai konfliktus helyszínére. Aki a munkahelyét kénytelen otthagyni a szolgálat miatt, azt munkaadója nem bocsáthatja el állásából, köteles fenntartani számára helyét.

Kapcsolódó

Nem csitul a Donyec-medencei viszály

Újabb ukrán katona veszítette életét.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a héten Párizsba utazik, ahol tárgyal Emmanuel Macron francia elnökkel – értesült a korrespondent.net. Téma lesz az ukrán–orosz határ menti viszály és az ukrajnai reformok is. Minden bizonnyal szóba kerül a független és hiteles igazságszolgáltatási rendszer létrehozása is.

Kapcsolódó

A orosz-ukrán konfliktus miatt akadozhat Kijev gabonaexportja

Korlátozták a tengeri szállítási műveleteket a vezető ukrán fekete-tengeri kikötőkben.

Az ukrán–orosz konfliktusról véleményt formált az Európai Néppárt frakcióvezetője. Manfred Weber szerint ki kell zárni Oroszországot a SWIFT nemzetközi bankközi fizetési rendszerből, ha tovább mélyíti a válságot Ukrajna keleti részén, vagy katonái bevonulnak a térségbe.  • Tippek
  • Bankszámla