Túl harapós a Biden házaspár kutyája, pótkiképzésre viszik

2021.04.13. 09:58

Bentlakásos továbbképzésre viszik az Egyesült Államokban az elnöki házaspár Őrnagy nevű kutyáját, miután kétszer is rátámadt a Fehér Ház biztonsági személyzetére – adta hírül az MTI. Michael LaRosa, Jill Biden first lady szóvivője közölte: a két németjuhász közül a fiatalabb kap többhetes pótlólagos kiképzést egy Washington környéki kutyaiskolában, hogy jobban tudjon alkalmazkodni a fehér házi élethez.

A kutya március elején támadott meg egy biztonsági őrt, akkor csak horzsolást okozott neki, március végén azonban már „kisebb sérülést” szenvedett miatta a biztonsági személyzet egy másik tagja. A szóvivő szerint „a kutya nem is annyira megharapta, mint inkább megcsípte” az illetőt.

A második eset súlyát azonban növeli, hogy időközben Őrnagy már kisebb pótkiképzésben részesült a Biden család delaware-i otthonában, ahová az első incidens után egy időre visszavitték a kutyákat.

Bidenék két németjuhásza közül a 13 éves Bajnok régóta él a családdal, Őrnagyot 2018-ban hozták el egy delaware-i menhelyről. A hároméves Őrnagy a Fehér Ház első kutyája, amelyet menhelyről fogadtak örökbe.

Joe Biden és felesége korábban egy interjúban arról beszélt, hogy Bajnok és Őrnagy is jó kutya, mindkettőt nevelték attól kezdve, hogy hozzájuk kerültek. Biden elmondta, hogy Bajnok komoly kiképzést kapott, és Őrnagy is ismeri felesége legfontosabb szabályát: nem szabad felugrani a bútorokra.  • Tippek
  • Babaváró hitel