Covid–19 Szerbiában: fiatalok halnak meg kétoldali tüdőgyulladásban

2021.04.14. 16:55 Módosítva: 2021.04.14. 16:55

Szerbiában 3154 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. A kór 38 beteg életét követelte, a járvány kezdete óta már 5846 fertőzött lelte a halálát a vírusban. Kórházban jelenleg 7511 fertőzöttet kezelnek, közülük 247 páciens van lélegeztetőgépen, írta a PannonRTV.

Tatjana Adžić Vukićević, a batajnicai Covid-kórház igazgatója azt mondta a K1 Televízió műsorában, hogy tegnap 54 beteget vettek fel, két-három hete pedig csaknem százat fogadtak mindennap. Az orvos jelezte azt is: a betegek klinikai képe most súlyosabb, mint korábban.

Olyan fiatal, egészséges emberekről van szó, akik nem elhízottak, nincs társbetegségük, és megmagyarázhatatlan, kétoldali tüdőgyulladásuk van, ezért azonnal intenzív kezelésre szorulnak. Hozzáfűzte: ez nagyon aggasztja a szakembereket. Tegnap ebben a kórházban hunyt el a legfiatalabb személy, egy mindössze 32 éves lány, akinek 24 óra alatt vált súlyossá a kórképe. Az orvos szerint a páciensnél minden lehetséges szövődmény kialakult, írta a Magyar Szó.

Kapcsolódó

Már variánsa is van a brazil mutáns vírusnak

Kutatók szerint a mutáció bonyolíthatja a járvány elleni stratégiák tervezését.

Arra a kérdésre, hogy szerinte a vírus brazil törzse bejutott-e Szerbiába, az orvos azt válaszolta, hivatalosan nem, de az általa látott és az eddigiektől eltérően bonyolult klinikai képek alapján közvetetten arra utalnak, hogy a vírus e törzse megérkezett az országba. Hozzátette: ha van ilyen törzs Európában, nincs esély arra, hogy ez ne legyen nálunk is, és napok vagy órák kérdése, mikor regisztrálják.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport