Minden várandós brit nőt beoltanak, Szlovéniában engedélyezték a nyilvános összejöveteleket

Koronavírus a világban – pénteki hírösszefoglaló

Vége
GettyImages-1232302739
Index
Németh Anna
2021.04.16. 06:22
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A koronavírus-járvány miatti brit kormányzati rendelkezéseknek megfelelően harmincan lesznek jelen Fülöp edinburgh-i herceg temetésén − közölte a Buckingham-palota.

    Fülöp hercegtől szombaton vesznek végső búcsút ugyancsak Windsorban, a brit királyi család legősibb és legnagyobb rezidenciáján.

    Az edinburgh-i herceg búcsúztatási ceremóniájának Forth Bridge kódnév alatt előre kidolgozott részletes tervezete eredetileg 800 meghívott vendéggel számolt, de a búcsúszertartás csütörtöki, módosított menetrendjében már az szerepel, hogy csak a királyi család harminc tagja lesz jelen.

    Kapcsolódó

    Külön ültetik Vilmost és Harryt nagyapjuk gyászmiséjén

    Minden, amit Fülöp herceg szombati temetéséről tudni lehet.

  • Ukrajna elérte a koronavírus-járvány csúcsát – mondta az Ukrán Egészségügyi Minisztérium Népegészségügyi Központjának főigazgatója.

    A Kárpátalja.ma azt írja: 2020 márciusától az év végéig közel egymillió koronavírusos megbetegedést regisztráltak Ukrajnában, míg 2021 három és fél hónapja alatt 808 ezer személynél mutatták ki a vírust.

    A koronavírus brit mutánsát Ukrajna 21 megyéjében mutatták ki, míg a vírus dél-afrikai verzióját eddig Poltava megyében azonosították.

    A szakember elmondta: a napi adatok elemzése alapján a megbetegedések száma elérte a csúcspontot. A regisztrált betegek száma csökkenni kezdett, különösen Ukrajna keleti részén.

  • Havonta százmillió dózis Szputnyik V vakcinát fog gyártani a koronavírus ellen a Huons Global dél-koreai vállalat vezette társaság. Erről megállapodást, úgynevezett technológiatranszfert írt alá az orosz oltóanyagokat menedzselő Oroszországi Közvetlen Befektetési Alappal (RFPI).

    A Huons Global közölte: az általa vezetett konzorcium az első mintatételt augusztusban gyártja le, azt követően pedig rugalmasan fogja fogadni az RFPI megrendeléseit maximum havi százmillió dózis előállításával. A konzorcium, amelyhez három másik gyógyszeripari cég csatlakozott, egy új gyártóüzemet is épít az oltóanyag előállítására.

  • Franciaországban a koronavírus áldozatainak száma csütörtökön elérte a százezret. A kormányzat közben megkezdte az előkészítő egyeztetéseket a május közepén kezdődő fokozatos újranyitásról.

    Kapcsolódó

    Franciaországban meghaladta a százezret a koronavírus áldozatainak száma

    Jelenleg is több mint 30 ezer fertőzöttet ápolnak a kórházakban.