Szervác, Imola
12 °C
16 °C

195 milliót keresett egy olasz férfi 15 éven át úgy, hogy egy percet se dolgozott

2021.04.21. 16:12

538 ezer euró (195 millió forint) fizetést vett fel egy olasz férfi 15 éven át úgy, hogy egy percet sem dolgozott. A 66 éves férfi ezt úgy érte el, hogy megzsarolta és megfenyegette a feletteseit és az ő hozzátartozóikat. A szürreális történet egy olasz kórházban történt. Egyébként az ügyészség már vádat emelt a férfi ellen, hivatali visszaélés és csalásért a kórház igazgatóját és hét másik alkalmazottat pedig feljelentett. 

Az MTI szerint a munkakerülő férfi 2005-ben került a kórházhoz. A tűzvédelmi osztályra vették fel. Eleinte még be is járt dolgozni, aztán másfél év után valószínűleg megunhatta a légkört, és inkább otthon maradt, nem ment be többet. Míg ő otthon volt, minden hónapban kapta a fizetését. Azért, hogy a főnökei ne indítsanak fegyelmi eljárást a távolléte miatt, megfenyegette őket. Azt nem tudni, mivel. De a férfi elérte, amit akart. 

A calabriai Catanzaróban amúgy pár napja zárult le egy másik per egy másik kórház 57 alkalmazottja ellen, akikről a térfigyelő kamerák felvételei alapján kiderült, hogy vagy be sem mentek a munkahelyükre, vagy pedig a bejelentkezés után elhagyták az irodájukat, hogy elintézzék a nagybevásárlást a szupermarketben vagy videopókert játsszanak a közeli bárokban. A vádlottak közül 15-öt, köztük vezető beosztásúakat, felfüggesztettek állásában.