Késeltek egy holland menekülttáborban, a hatóságok regionális vészhelyzetet hirdettek

2021.04.22. 13:41

Heten megsérültek a hollandi Echt településén létesített menekülttáborban szerda este történt késelésben, kettejük állapota életveszélyes – adta hírül a Dutchnews holland hírportál rendőrségi forrásokra hivatkozva. 

A feltételezett elkövetőt, a tábor 24 éves lakóját a rendőrség elfogta, tettének okát egyelőre nem tudják. A bűncselekmény súlyossága miatt a hatóságok regionális vészhelyzetet hirdettek. Több mentőautót és egy helikoptert rendeltek a menekülttáborhoz, még  Németországból is érkeztek mentők a sebesültek ellátására, akiket a közeli kórházba szállítottak.

A település polgármestere szerint a központ több tucat lakója szemtanúja volt a támadásnak, ezért pszichológiai segítséget kell kapniuk.  

A tábor lakói kis területen élnek, többnek traumatikus múltja van. Nem könnyű itt sem az életük, gyakoriak a konfliktusok

– mondta Jos Hessels, hozzátéve, hogy az ilyen súlyos esetek kivételesnek számítanak.

A befogadóközpontban jelenleg 400 hollandiai menekültstátuszt igénylő különféle nemzetiségű ember él együtt. Az épületet, ahol az incidens történt, lezárták, az ott élőket egy másik részlegbe telepítettek át.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport