Személyiségzavarral küzdött a francia rendőrnő gyilkosa

2021.04.25. 17:36

Radikális volt, és személyiségzavarral küzdött az a 36 éves tunéziai férfi, aki két nappal ezelőtt több késszúrással megölte a franciaországi Rambouillet rendőrségének egyik adminisztratív alkalmazottját − közölte vasárnap a francia terrorellenes ügyészség vezetője.

Az MTI beszámolója szerint az elkövetőt Jamel Gordeche-nek hívták, 36 éves tunéziai állampolgár volt. Illegális bevándorlóként érkezett az országba 2009-ben, de azóta menedékstátuszt kapott, legálisan tartózkodott Franciaországban. Tartózkodási engedélye 2020 óta munkavállalást is lehetővé tett, és korábban nem volt ismert a hatóságok előtt. A késelés péntek délután történt. A terrorellenes ügyészség pénteken „hivatali személy terrorista meggyilkolásának” vádjával indított eljárást.

Az ügyészség tájékoztatása szerint az elkövető apja elmondta, hogy

fia szigorú iszlám vallásgyakorló lett a közelmúltban. Ugyanakkor viselkedési problémákat is említett, amelyek az év eleje óta jelentkeztek a fiánál.

Az elkövető február 19-én pszichológiai konzultáción járt a Rambouillet-i kórházban, ahova négy nappal később visszarendelték. Az állapota azonban nem igényelt sem kórházi, sem gyógyszeres kezelést.

Az üggyel kapcsolatban eddig öt embert vettek őrizetbe. Az egyik előállított ember az elkövető apja, aki a fiával együtt lakott Rambouillet-ban, valamint a férfi két unokatestvérét és egy baráti párt is előállított a rendőrség, ők segítettek Jamel Gordeche-nek lakást találni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport