Iván
21 °C
39 °C

Ursula von der Leyen: Az EU elvárja, hogy London betartsa kötelezettségvállalásait

2021.04.27. 11:44

Elvárja az Európai Unió (EU), hogy az Egyesült Királyság is maradéktalanul betartsa a Brexitről szóló megállapodásban szereplő kötelezettségvállalásokat, különösen az egyezmény Írországról és Észak-Írországról szóló jegyzőkönyvének végrehajtása tekintetében – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben kedden.

Az Európai Parlament (EP) plenáris ülésének az EU és az Egyesült Királyság közötti kereskedelmi és együttműködési megállapodással kapcsolatos tárgyalások eredményéről tartottak vitát. Ursula von der Leyen kiemelte, hogy az unió számára aggodalmat keltenek a megállapodás ideiglenes alkalmazása óta London részéről tett egyoldalú lépések. Szerinte a megállapodás megerősítése alapvető fontosságú.

Úgy vélte, a közösség egységét, a felelősséget és a szolidaritást jelképezi az európai polgárok és az Európai Unió védelmében. Az Európai Parlament képviselői a keddi vitát követően szavaznak is arról, hogy hozzájárulnak-e az EU és az Egyesült Királyság közötti jövőbeli kapcsolatokat szabályozó megállapodás megkötéséhez – írta az MTI.