Leszakadt egy metrófelüljáró Mexikóvárosban

2021.05.04. 08:11 Módosítva: 2021.05.04. 12:40

Mexikóvárosban húszan meghaltak és mintegy hetvenen megsérültek hétfő éjjel, amikor egy metrófelüljáró leszakadt a rajta áthaladó szerelvénnyel együtt. A sérültek közül 49-en szorulnak kórházi ellátásra – közölte az NBC News.

Az áldozatok és a sérültek számáról a közép-amerikai állam fővárosának válságmenedzselő és polgári védelmi ügynöksége adott hírt.

A legutóbbi információk szerint huszonháromra nőtt a halálos áldozatok száma. Több mint harminc embert ápolnak kórházban. Az elhunytak között gyerekek is vannak – számolt be az MTI.

A leomlott híd maga alá temetett több autót. A mentési munkálatokban a tűzoltóság is részt vesz. A helyszínre érkezett a város polgármestere, Claudia Sheinbaum is.

A katasztrófavédelem részéről azt közölték, hogy az áldozatok száma várhatóan nőni fog.

A televízióban bemutatott, illetve a közösségi médiára feltöltött képsorokon azt látszik, hogy több metrókocsi az öt méter magas felüljáróról lóg, onnan a tűzoltók létrák segítségével igyekeztek kiszabadítani az embereket, később pedig egy darut is beállítottak. Sheinbaum hozzátette: egyelőre nem tudni, a bent rekedtek közül mindenki életben van-e.

A szerencsétlenség a 12-es metróvonalon történt, amelynek építése során korábban több, szabálytalanságokról beszámoló panasz érkezett a hatóságokhoz.

Marcelo Ebrard külügyminiszter – aki a vonal építése idején a főváros polgármestere volt – a Twitteren szörnyű tragédiának nevezte a balesetet, és leszögezte: ki kell vizsgálni a szerencsétlenség okát, és meg kell találni a felelősöket. Hozzátette:

Mindenben állok a hatóságok rendelkezésére.

Egyelőre nem tudni, hogy a 2017-es, 7,1-es erősségű mexikói földrengésnek van-e köze a tragédiához. A DPA hírügynökség emlékeztet: a földrengést követően a helyiek aggódtak a híd szerkezetében bekövetkezett esetleges károk miatt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport