18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

11 halottja van a kazanyi iskolánál történt lövöldözésnek

GettyImages-1232817556
2021.05.11. 09:46 Módosítva: 2021.05.11. 12:19

Fegyveres támadást követtek el egy iskolánál kedden az oroszországi Kazanyban – jelentette a TASZSZ mentőszolgálati forrásra hivatkozva.

Az orosz hírügynökség szerint mintegy 21 mentőautót vezényeltek ki a sebesültek ellátására. Marat Sadykov, a régió egészségügyi minisztere is a helyszínre sietett. 

A helyszínelés még mindig tart, a mentősök mellett a rendőrök is nagy erőkkel vonultak a helyszínre. 

A RIA Novosztyi állami hírügynökség szerint a helyszínen egy robbanást is hallani lehetett, valamint a rendőrök elfogtak már egy fegyverest. A hírügynökség a halálos áldozatok mellett négy súlyos, kórházi kezelésre szoruló sérültről tud. 

Az Interfax eközben arról számolt be, hogy két támadó követhette el a támadást, és a másik ember még mindig az iskolában lehet. 

Egy, a Twitteren terjedő videó szerint több diák is az emeleti ablakokon kiugorva menekült el az épületből.

A támadás indítéka egyelőre nem ismert, már 11 halálos áldozatról – köztük kilenc gyerekről – lehet tudni, 32-en pedig megsérültek a merényletben. 

Az áldozatok az eddigi jelentések szerint nyolcadikos diákok lehettek. Az elfogott elkövetőt eredetileg egy 17 éves fiúként jelölték meg, most már viszont azt állítják, hogy a 19 éves férfiről van szó, aki korábban az iskola diákja volt. 

Tatárföld kormányzója mindeközben a 11 halálos áldozata helyett csak nyolcról számolt be hivatalos jelentésében, valamint azt állította, hogy a 19 éves férfi egyedül követte el a merényletet és nem tudnak róla, hogy más is segítette volna őt. 

A merénylettel kapcsolatban az is felmerült, hogy a támadáshoz használt fegyverek hamisan, vadászlőfegyverként lehettek regisztrálva, bár ezt Tatárföld kormányzója tagadta. Ez ügyben a Kreml vizsgálatot kezdeményezett.