Borít a hivatalnok, visszakéri a kenőpénzt a polgármestertől

2021.05.11. 17:20

Furcsa kéréssel állt elő Románia Gorj megyei településén egy egészségügyi asszisztens a helyi polgármesteri hivatalban: visszakérte azt a kenőpénzt, amit azért fizetett ki, hogy alkalmazzák – számolt be a rendhagyó ügyről a Transindex.

Irinel Cotojman hivatalosan kéri Ionuţ Stantól, Albeni község polgármesterétől, hogy adja vissza azt a pénzt, amit az alatt a három év alatt kért tőle, amióta alkalmazásban van a polgármesteri hivatalban.

A megvesztegető meg is nevezte tételesen azokat az összegeket, amelyekkel a polgármester szerinte tartozik neki: 

  • 3000 eurót akkor fizetett ki, amikor három éve alkalmazták,
  • 1000 lejt (mai árfolyamon mintegy 73 ezer forintot) és húsz liter fehérbort 2019-ben adott a polgármesternek,
  • 500 lejt (36 400 forintot) azért kellett fizetnie, hogy a polgármester aláírja a koronavírusos-fertőzöttek kezeléséért járó, bónuszjuttatásokról szóló okmányokat.

Van egy utolsó tétel is: az asszisztens itt annyit kér a polgármestertől, amennyit jónak lát, annak fejében, hogy hat hónapig dolgozott a városvezető zsilvásárhelyi villájában. Cotojman a kérvényben megjegyzi: amint visszakapja ezeket az összegeket, szeretné benyújtani a felmondását.

Az alkalmazotti státusáról most már megválni készülő asszisztens egyébként nem állt le a kérvényírásnál, hanem tovább is lépett:

BÜNTETŐFELJELENTÉST TETT A POLGÁRMESTER ELLEN, ÉS A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁT MEGTÖLTÖTTE OLYAN FELVÉTELEKKEL, AMELYEKEN A TELEPÜLÉSVEZETŐ BEISMERI, HOGY KENŐPÉNZEKET FOGADOTT EL TŐLE.  • Hírek
  • Hírek