Tandíj és fagyi a szexért – Bemártotta Donald Trump szövetségesét a tinilányokat futtató barát

2021.05.18. 08:24

Bűnösnek vallotta magát hat vádpontban Joel Greenberg, aki a floridai Seminole megye ügyészsége szerint sugar daddyként futtatott kiskorú lányokat. Az egyik vádpont szerint egy 17 éves lány futtatása volt,  juttatásokért fejében le is feküdt vele, és a gyanú szerint megfordult annak a Matt Gaetz republikánus kongresszusi képviselőnek az ágyában is, aki Donald Trump volt elnök közeli szövetségesének számít.

Bár a Greenberg körüli szövevényes történet nem csak szexkereskedelemről szól – a floridai Seminole megye egykori adóellenőre néhány év alatt hosszú bűnlajstromot írt magának, amelyen fiatal lányok szexuális szolgáltatásainak igénybe vétele csak egy a 33 vádpont között – mégis ez irányította rá a figyelmet, illetve az, hogy a hatóságok vizsgálódásaiban feltűnt Gaetz neve is. 

Az FBI és az ügyészség nyomozásából született 33 SZÖVETSÉGI VÁD között szerepel zaklatás, csalás, vesztegetés, sikkasztás és a 17 éves lány futtatása miatt emberkereskedelem is. 

Greenberg érezhette, hogy szorul a hurok a nyaka körül az idővel egyre csak bővülő vádirat miatt, így hétfői tárgyalására már úgy érkezett, hogy vádalkut kötött a hatóságokkal, együttműködést ígért a Gaetz elleni nyomozásban. 

Tandíj és fagyi a szexért

Seminole megye trónfosztott kiskirálya bár nem nevezte nevén a republikánus képviselőt, a múlt héten már azt vallotta, hogy más férfiaknak is bemutatta a kiskorú lányt, akik szexeltek vele, olykor úgy, hogy maga Gaetz is jelen volt. 

Greenberg különböző bűncselekményekből szerzett magának vagyont, aztán hobbiostrici lett, miután rátalált egy sugar daddy oldalra, ahol fiatal lányok hirdetik bájaikat és társaságukat ajándékokért, luxusprogramokért vagy éppen fényűző vacsorákért. A sugar daddyk pedig lényegében ezzel fizetnek az escortszolgáltatásért, amely gyakorta szexszel ér véget.

Az adóellenőr bele is vetette magát ebbe a világba, próbálta a lányok szolgáltatásainak díját más költségek köntösébe bújtatni, például

iskolai költségekként, kaja- és fagyipénzként címkézte a lányoknak a Venmo mobil fizetési szolgáltatáson szexért küldött összegeket.

A vádirat szerint  több mint 70 ezer dollárt, jelenlegi árfolyamon mintegy 20 millió dollárt költött 150 aktusra. 

Csak barátokat próbált szerezni

Ami Gaetz szerepét illeti, a The New York Times cikke szerint Greenberg és a republikánus képviselő barátsága még a Trump-jelenség iránti közös rajongással, a volt elnök támogatói körében indult 2017-ben. A következő években többször is találkoztak, még a Fehér Házba is meghívták őket. Jó kapcsolatot ápoltak az akkori elnök tanácsadójával, a  hatóság – konkrétan a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) – félrevezetése, a kongresszus munkájának akadályozása és tanúk megfélemlítése miatt elítélt, aztán kegyelemben részesített Roger Stone-nal, akivel közös szelfijük is van.

Az NYT szerint Greenberg a lányok futtatásával, vagyis beajánlásával igyekezett szorosabbra fűzni a barátságát Gaetz-cel és más republikánusokkal is. Egyes értesülések szerint ezek az emberek, köztük Gaetz, eljártak Seminole megyébe, ahol Greenberg szervezte a  bulikat. 

Amerikai sajtó szerint a két férfi buliról bulira járt, az ecstasy fűtötte estéken olykor prostituáltak szolgáltatásait is igénybe vették szolgáltatásait veszik igénybe. 

Még a vádiratban is szerepel, hogy Greenberg gyakorta elővette  a tablettáit, és ha a kiskorú lányok éppen nem kértek belőle, emelt a szolgáltatási díjukon, hogy meggyőzze őket. 

Gaetz ellen folyó nyomozásban egyelőre nem látott napvilágot bizonyíték az ellene felhozott vádakra, nem vet rá jó fényt az, hogy egy olyan ember társaságát élvezte, aki fiatal lányokat futtatott republikánus haverjai körében. Az meg pláne nem, hogy Greenberg azt vallotta, Gaetz lefeküdt a 17 éves lánnyal, fizetett a szexért, és tudatában is volt annak, hogy kiskorúval csinálja mindezt. 

Greenberg hitelességét, akire alaphangon 12 év börtönbüntetés vár. Kivéve, ha a vádalkuból vádemelés születik, mondjuk Gaetz ellen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport