Orbán Viktor: A magyar családok helyett a klímarombolók fizessenek

2021.05.25. 20:11

A klímavédelem fontos, de az árát a magyar családok helyett a klímarombolóknak kell megfizetniük – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek kedd délutáni tanácskozásának lezárása után Facebook-oldalán.

A kormányfő videójában elmondta, három fontos kérdést vitattak meg. A vakcinákkal kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy Magyarország hónapokkal jár a többiek előtt.

Az olaszok és a spanyolok kezdeményezésére megvitatták a migráció kérdését is, hiszen ezrével érkeznek illegális migránsok az európai kontinensre – fogalmazott, és megjegyezte, hogy erről a jövő hónapban mélységében és a döntések reményében tárgyalnak majd.

Magyarország továbbra sem fogadja el, hogy mi vegyük át az illegálisan ide érkezett és beengedett migránsokat

– jelentette ki és hozzátette, a klímaügyben arról tanácskoztak, ki fizesse a klímavédelem árát.

Az egyik csoport szerint azt az üzemanyag, a benzin és a lakás adójának formájában az emberekkel kellene megfizettetni. A másik csoport – köztük minden közép-európai ország – azt mondja: a klímavédelem árát a klímarombolóknak kell megfizetniük, tehát viseljék a terhet a nagy cégek. Ez a vita a jövő hónapban folytatódik – közölte Orbán Viktor.  • Tippek
  • Csok