Késes támadás a francia rendőrőrsön, megsebesült egy rendőrnő

2021.05.28. 13:22

Késsel támadt pénteken rendőrnőre egy férfi a nyugat-franciaországi Nantes-hoz közeli La Chapelle-sur-Erdre rendőrőrsén – közölte a helyi csendőrség. A nő súlyosan megsebesült a lábán, de nincs életveszélyben, kórházban ápolják. A támadó elvette a rendőrnő fegyverét, és elmenekült a helyszínről, a rendőrség nagy erőkkel keresi – számolt be az MTI. 

A BFM hírtelevízió értesülése szerint a támadás délelőtt tíz órakor történt a település rendőrségének egyik irodájában, ahol a támadó többször megszúrta a rendőrnőt a karján.

A támadásnak nem voltak szemtanúi. Az elkövető személyazonossága és indítékai egyelőre nem ismertek.

Az elkövető a támadást követően elvette a rendőrnő fegyverét, és gépkocsival elmenekült a helyszínről. Az autót később a településen megtalálták, de a fegyveres gyanúsított továbbra is szökésben van.

Az elkövetőt a nantes-i csendőrség több száz tagja keresi. A hatóságok arra kérték a helyieket, hogy zárkózzanak be lakóhelyükre, miután a keresett személy veszélyes.

Áprilisban már volt egy nagy visszhangot kiváltó eset, amikor egy rendőrnő a helyi rendőrségen késes támadás áldozatául esett Rambouillet-ben. Ezt követően katonák írtak nyílt levelet arról, hogy az országot polgárháborúval fenyegető szétesettség sújtja, és 

készek volnának támogatni azokat a politikusokat, akik megvédik a hazafiságot.  • Hírek
  • Csok