18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A bíróságon vágta át a saját torkát egy belarusz ellenzéki aktivista

2021.06.01. 19:54

Megkísérelte elvágni a saját torkát egy tavalyi tüntetésen őrizetbe vett belarusz ellenzéki aktivista egy minszki bíróságon, miután azt mondták neki, hogy üldözni fogják a családját és a szomszédait, ha nem vallja magát bűnösnek − számolt be az MTI a helyi sajtó alapján.

A Radio Szvaboda honlapján közzétett videofelvételen Szcjapan Latipau egy padon fekszik a tárgyalóteremben a vádlottak számára fenntartott elkerített részben, ahol rendőrök veszik körül.

A közelben álló őrök nem tudták azonnal kinyitni a ketrec ajtaját, mert nem volt náluk a kulcs. Mire a cellát kinyitották, az aktivista elvesztette az eszméletét. Latipaut kivitték a kint várakozó mentőhöz, az ingén feltehetően vérfoltok voltak.

Szcjapan Latipau fehérorosz aktivista, politikai fogoly ma elvágta a torkát a tárgyalóteremben. Ez a fehéroroszországi állami terror, megtorlások, kínzások eredménye. Azonnal be kell ezeket szüntetni

− közölte Twitter-oldalán Szvetlana Tyihanovszkaja, a fehérorosz ellenzék száműzetésben élő volt elnökjelöltje, akinek az oldalát a kijelentése után felfüggesztették, mert megsértette a közösségi oldal szabályait.

Latipaut tavaly szeptemberben vették őrizetbe, amikor a fehérorosz hatóságok megtorlásokkal válaszoltak a vitatott körülmények között hatodjára is elnökké választott Aljakszandr Lukasenka lemondását követelő tüntetésekre.