Itt a vége, egy hónapig sem húzta a Donald Trump közösségi oldala

2021.06.02. 21:09

Kevesebb, mint egy hónappal az indulása után máris megszűnt a volt amerikai elnök From the Desk of Donald J. Trump néven futó twitterszerű blogja. 

A platform célja az volt, hogy a volt elnök közvetlenül tudjon kommunikálni követőivel, és olyan tartalmakat tudjon közzétenni, amelyeket aztán a Facebookon és a Twitteren is meg lehet osztani. Mint emlékezetes, Donald Trumpot szinte minden nagyobb közösségi felületről letiltották az amerikai szövetségi törvényhozás január 6-i ostroma után. 

A volt elnök tanácsadója, Jason Miller megerősítette a CNBC-nek, hogy az oldal nem is fog már visszatérni, ugyanis csak „kiegészítője volt szélesebb körű erőfeszítéseinek″. Azt már nem fejtette ki, mit takarnak az említett erőfeszítések. 

Az egyelőre Trump nélküli Twitteren arra a felvetésre azonban, hogy netán a blog megszűnése annak előjele, hogy a volt elnök visszatér a közösségi oldalakra, Jason Miller azt mondta: Igen, valóban az. Maradjanak velünk! 

Emlékezetes, hogy Donald Trump kommunikációs platformjának indulásakor a Facebook arról határozott, hogy egyelőre nem oldja fel a tiltást. A többi közösségi oldal sem mutat erre hajlandóságot, bármekkora társadalmi vitát is gerjesztett a cenzúra és a szabad véleménynyilvánítás kérdésében az ügy. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás