Nyilvánosságra hozták Joe Biden egészségügyi főtanácsadójának e-mailjeit

2021.06.04. 10:09 Módosítva: 2021.06.04. 10:36

Nyilvánosságra hozták Anthony Fauci, Joe Biden egészségügyi főtanácsadójának több ezer e-mailjét a héten, melyeket még a koronavírus-járvány kezdeti időszakában írt. A virológus többek között arról is kifejtette a véleményét, hogy a maszkviselet nem védi meg a fertőzéstől az embereket, és csak arra jó, hogy aki már elkapta a vírust, ne adja tovább másnak.

Egy másik e-mailben, amelyet az EcoHealth Alliance szervezet – amely többek között a kínai Vuhani Virológiai Intézetben végzett kutatásokat is támogatta – ügyvezetője küldött Faucinak, köszönetet mond azért, amiért a virológus nyilvánosan kijelentette, hogy a tudományos bizonyítékok a koronavírus természetes kialakulását támasztják alá, és nem egy laborban készítették.

Fauci a CNN-nek adott interjút, amelyben arról is kérdezik, hogy mit szól ahhoz, hogy sokan azért kritizálják, mert szoros kapcsolata van a vuhani laboratórium kutatóival. Biden 80 éves egészségügyi főtanácsadója erre csak annyit válaszolt, hogy ostobaság, és fogalma sincs arról, hogy az emberek miért következtetnek ilyesmire az e-mailekből. Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy az e-maileket neki küldték, és a járvány eredete még mindig bizonytalan.

Mindig is azt mondtam, hogy a kialakulása valószínűleg állatokra vezethető vissza, ám nyitott gondolkodású vagyok, és elképzelhető, hogy máshonnan ered, akár laboratóriumból

– mondta a CNN-nek Anthony Fauci, hozzátéve, hogy az e-maileket, amelyeket kapott, sokan félreértelmezik.

Emellett beszélt arról is, hogy nagyjából 10 ezer e-mailről van szó, melyekre nem emlékezhet egytől egyig, de azt a valóságtól elrugaszkodottnak véli, hogy olyat mondott volna, a kínaiak szándékosan hozták létre a vírust, hogy ezzel ártsanak az emberiségnek.

A maszkviseléssel kapcsolatban annyit mondott, hogy a kijelentését még a járvány kezdeti szakaszában tette, azóta pedig sok minden változott a tudomány és az adatok alapján is, és az új információk birtokában meg lehet változtatni a véleményt.  • Tippek
  • Biztosítás