Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Szélsőbalosnak gondolják a Coca-Cola-t, ezért bojkottálják

2021.06.04. 08:21
A Karolina államban található Surry megyében megtiltották azt, hogy a kormányzati épületek automatáiban a Coca-Cola termékeit áruljak.

A döntést azzal indokolták, hogy a cég nemrég a Georgia államban, a választásokkal kapcsolatban márciusban hozott újabb szabályozásokat bírálta. 

Eddie Harris, a megye egyik fő tisztviselője az esettel kapcsolatban úgy nyilatkozott: mivel a Coca-Cola az eltörlés kultúráját (cancel culture) képviseli, ezért most úgy döntöttek, hogy ugyanezt alkalmazzák ellenük. 

„A baloldal Amerikában bojkottál, eltöröl, szobrokat rongál és mindenféle felháborító akciókat végez ” – mondta, hozzátéve: eközben azt várják el a másik oldaltól, hogy a „sarokban kuporogjanak   ”, de most nem fogják ezt tenni.

A saját taktikájukat használjuk ellenük, megpróbáljuk eltörölni őket 

– mondta. 

A Coca-Cola szóvivője nem sokkal később úgy reagált a fejleményekre, hogy megpróbálják felvenni a kapcsolatot Surry Megye tisztviselőivel és rendezni a konfliktust. 

Áprilisban egyébként Donald Trump korábbi elnök is a  Coca-Cola bojkottjára  szólított fel a georgiai ügyek miatt.   • Vennék
  • Bankszámla